Legalisera – och sluta kritisera!

I Aftonbladet skriver Lisa Magnusson att hon vill att alla droger ska legaliseras. ”Det är ju inte sant som samhället tutat i oss att cannabis är inkörsporten till tunga droger och ond bråd död. Men inte heller är det sant att cannabis är harmlöst som sockerdricka och att det inte finns något som heter haschpsykos, såsom hobbypuffarna vill hävda, ” skriver hon bland annat.

Det är skönt att det finns en och annan som inte tycker att brukare ska straffas. Om de inte kan hantera sitt bruk bör de få hjälp, inte straff. Och de som kan hantera bruket, varför ska de anses som något som är längst ner på samhällets botten, trots att de många gånger har både jobb, familj, hobbies, etc etc och INTE bara spelar dataspel och tänder på.

Magnusson önskar att fler personer som inte verkar helt sönderknarkade borde komma ut som talesmän, men eftersom s.k. vanliga människor har för mycket att förlora på att ”komma ut”, så BLIR det ju så att det många gånger är ”typiska flummare” som talar för saken.

Inte heller håller jag med om att haschpsykoser skulle finnas. Har du anlägg för psykoser, så ligger de latent i hjärnan. De KAN utlösas av cannabis. Eller alkohol. Eller kaffe. Det vanligaste är väl ändå chocker. Eller inga orsaker alls. Sedan är det väl så att folk som mår dåligt ofta dränker sorger i alkohol och droger – och har du anlag för psykoser, är deprimerad och därtill berusar dig, så slår det runt ibland.

Jag tror inte att du blir psykotisk av att röka hasch, snarare är det så att du självmedicinerar med hasch för att du mår dåligt.

Jag håller helt med om att cannabis inte är sockerdricka, men straffet för att ha brukat cannabis är för högt i Sverige.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: