American next top model med Tyra Banks

Jag började titta på ANTM av en slump för fyra år sedan. Det var säsong 4 som råkade visas just då, och min favorit i det progammet, Naima Mora, vann. Liksom jag så dansade hon balett, vilket bidrog till att jag gillade henne.

Hennes catwalk i det sista avsnittet är något av det bästa jag sett!

Men min favvomodell hittills är Heather Kuzmich , som kom 5:a i säsong 9. Hon har Asperger syndrom, något som jag ofta tror att jag har också (Jag har dock inte fått någon diagnos). Vad det är kommer jag att beskriva i nästa inlägg.

Heather ser alldaglig ut, men blir helt enkelt UNDERBAR på bild, och detta är för mig viktigare än att man ska vara supersnygg. Jag har sett folk av alla de sorter som visat upp kläder som sytts med specialtyger, och en kvinna på en sådan bild var inte snygg alls, och dessutom kraftigt överviktig, men hon var fotogenisk till tusen, och kunde bära upp klänningarna!

Programmet hr lärt mig att det inte bara är att le och vara söt som modell, och i de amerikanska programmen har det dessuom varit olika storlek och längd på modellerna. Tristare i de svenska modelltävlingsprogrammen, där är modellerna långa, smala, söta tjejer.

AMTM har dessutom fått mig lite mer intresserad av kläder och mode än jag var innan (fast det kanske har med att göra att jag har lärt mig sy lite själv också, och det finns ju vissa tyger och färger som jag alltid gillat). Glittermodet gillar jag skarpt.

Det enda negativa med programmen är att det mer och mer har varit ”Tyra, Tyra och åter Tyra” och mindre fokus på tjejerna. Även om Tyra är duktig, så är det kläder, hur man jobbar bakom och framför kameror och hur man lyckas som modell som är intressant, inte vem Tyra Banks är, det kan man göra andra program om!

Säsong 11 utspelade sig i Amsterdam, en stad jag gärna skulle vilja åka till.

När börjar säsong 12 att sändas i Sverige?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: