Slöja försvårar integrering – debatten i Metro fortsätter

Också idag var det många insändare i Metro angående sjöjor och dess användande eller icke-användande. Några var inne på den linje jag förespråkade i går, som sade att vi visserligen har religionsfrihet, men också yttrandefrihet.  Men man måste även underlätta sin egen integrering. Skulle jag komma till ett muslimskt land så skulle jag finna det oerhört respektlöst att inte använda slöja. Skulle jag komma till ett land med nudister – så klär jag självklart av mig naken!

Vad folk sedan gör hemma är deras sak. Och var klädsel på sin plats. Går jag i kyrkan på söndagsförmiddagen, så är jag inte baraxlad, men på badstranden, bland samma människor, har jag bikini eller baddräkt.

Därför håller jag inte med den människa som säger att man bör förbjuda präster i klänning, om man nu ska förbjuda religiös klädsel. Jag ser helst inte präster i klänning på badstranden, om de inte jobbar. Men det är helt okej i kyrkan. I mosken bör man ha slöja, men  inte på en fabrik.

Ja, alla har rätt till sin religion, men så som läget verkar vara idag, så kränker man tydligen folk om man vill dela den kultur som råder i det landet där vi alla lever – och det är inte okej för mej.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: