Margareta Falkudd – det mest politiskt inkorrekta man kan tänka sig!

Är det någon som minns Margareta Falkudd? Den tokreligiösa tanten som ansåg att kvinnor med bystmått under 90 centimeter borde steriliseras?

Jag hade en väninna som blev retad för att hon hade så stor byst, och hon hade bara 85 cm, så jag minns att jag undrade hur Falkudds tuttar såg ut!

Hennes nummer i Örebro var känt av många på den tiden, alla mina kompisar hade ringt tantens svarare åtminstonde EN gång. Hennes man fick inte åka bil till jobbet flera mil bort – nä, man skulle cykla enligt fru Falkudd. Dock hade han tydligen hyggliga arbetskamrater som skjutsade honom till jobbet..

Ryktet sade att hon hade fått en förlossningspyskos (huvva, jag ska inte ha barn, man kan ju få psykoser av det!!), och det jag minns bäst från hennes svarare är ”läs bibeln, bli genomfrälst”!

Annat var: ”Att kalla AMS-arbetare för arbetare är lögn. de arbetar inte , de bara röker. Dessa människor har fötts av lastbara outbildade mödrar, och sådana bör givetvis steriliseras.”

Vidare hatar hon invandrare, och homosexuella får Guds rättvisa straff i och med AIDS.

Hon fick sparken från sin lärartjänst 1971 efter att ha visat pattarna för sina elever och sagt att ”såhär ser en riktig kvinna ut”.

Margareta tycker att plattbröstade kvinnor inte är riktiga kvinnor, och man ska föda ett A-barn som man ska amma i sex månader.

Margareta Falkudd dog 2001 i en ålder av 73 år. Det jag hörde om telefonsvararen var att den beslagtogs 1987 – men den svararen var igång senare också, om jag inte minns fel!

Här är en länk, där man också kan höra en del av hennes inslag:

http://www.sunkit.com/har-har-du-ditt-liv-margaretha-falkudd/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: