Ibland blir jag arg på småbarnsföräldrar!

www.barnfri.se har sidans skapare skrivit ett inlägg om mammor och barnvagnar:

”En sak som slår mig med jämna mellanrum, så sent som häromdagen faktiskt när jag var ute och spatserade på stan, är att varför tror alla mammor som kör barnvagn att de automatiskt har någon slags företräde? Har ni nånsin mött en mor (kan också vara en far), säg en person då, som kör barnvagn på ”kollisionskurs” med er? Har det nånsin hänt att personen i fråga vejat en endaste millimeter? Jag kan inte minnas något tillfälle, utan det är alltid jag som får veja. De går med stolta steg rätt fram utan avsikt att överhuvudtaget ändra sin kurs eller fart. Ibland har jag vägrat att flytta på mig, och de blickar och eventuella kommentarer man då får är inte att leka med.

Vad är det som gör att människor med barnvagn tror att de har rätt att gå först? Är det för jobbigt att svänga med barnvagnen??? Då kanske man skall stanna hemma istället om man nu tycker det.

Och varför känns det som att barn blir mer och mer högljudda ute på stan? Även om ett barn skriker och är vansinningt irriterande så ser man sällan eller aldrig en förälder tillrättavisa barnet. Jag har ett tydligt minne av att jag aldrig fick hålla på så när jag var liten. Jag tycker att det känns som att barn får mer och mer plats hela tiden, och jag är inte så säker på att jag gillar det!”

 

En kommentar finns också att läsa: ”Du, jag kan inte annat än att hålla med, jag har gjort samma erfarenhet.
De som kommer med barnvagnar verkar inte väja för nå’t – ta mej sjutton inte ens för ANDRA barnvagnar!!

Senast idag är jag på väg över en gata och MITT i vägen (jag är rädd för att det ska komma någon bil rätt som et är och meja ner oss allihop) så träffar två ungar i 5-årsåldern några kompisar i samma ålder – och de ställer sig mitt i gatan, hoppar runt och hälsar på varandra. Och inte heller sade föräldrarna till dem att de inte ska busa mitt i gatan heller!
Jag närapå krockar med ungarna, och, joddå, jag blängde till!

Nog blir man trött ibland….”

 

Är det någon slags lag i samhället att om man har barn med sig, så kan man bära sig åt hur fan som helst? Varför är det så? I sådana fall som beskrivs här, så är det ju till och med till skada för barnen. De kan ju faktiskt bli påkörda om de springer mitt i gatan, och att de får ta så mycket plats överallt – kommer DE att lära sig hänsyn någon gång?

Fast… det är ju solkklart i dessa fall… deras föräldrar har ju uppenbart inte lärt sig vad hänsyn är de heller – så då är det väl svårt att förmedla det till barnen…

 

Man slutar aldrig att förvånas över hur folk tänker ibland!

 

 

 

 

 

 

//

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: