Alex Schulman kränkt – fick inte komma in på café med barn!

Alex Schulman bler utkörd från fyra caféer eftersom han hade  sin dotter Charlie med i barnvagn – och caféerna inte hade plats för barnvangar. Alex kände sig – just det – kränkt! Han menade på att det var åldersdiskriminering och diskriminering av småbarnsföräldar. Han till och med menade på att rullstolar i så fall inte heller skulle få plats inne på caféer.

Tja, folk som är rullstolsburna blir ju ofta utstängda från lokaler för att de inte är tillgängliga. Och hur kan Alex jämföra en otillgänglig miljö med att faktiskt vilja ha lugn och ro, utan skrikande småbarn då man fikar? Är det inte att tillåta barn på fik som är diskriminerade mot dem som vill ha barnfritt i ett sådant fall, då? Hans ex-fru Katrin Zytomierska tycker också att uttalandet är rubbat, hon vill också kunna gå och dricka en kopp kaffe utan att behöva störas av skrikande småbarn – och då är hon ändå själv gravid! Det finns ju faktiskt speciella fik för småbarnsföräldrar, det finns biografer sör småbarnsföräldrar – varför inte gå dit i stället för att klaga på hur kränkta ni är?

Inte heller kan jag förstå hur det skulle vara åldersdiskriminerande för barnen att inte få gå på caféer. De skulle nog inte gå dit om de finge välja.

Dessutom – för att kunna bli kränkt i Sverige så måste man till höra en minoritetsgrupp- i alla fall enligt Eberhard, Eriksson och Rennerfeldt. Men de flesta i Sverige skaffar ju barn. Nä, tala i stället om diskriminering då folk verkligen BLIR kränkta. Om de måste byta efternamn för att få jobb. Om de blir hånade för att de inte förstår subtila signaler pga att de har Asperger eller en utvecklingsstörning. Om de måste lyssna till nedsättande kommentarer om sin sexuella läggning på jobbet. Men kom för fasen inte och påstå att ni är kränkta för att ni inte får blockera gångar med barnvagnar och era barn skriker. Ni har valt era liv.

http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article6249791.ab

http://blogg.aftonbladet.se/pappabloggen/2009/12/barn-nej-tack

http://blogg.aftonbladet.se/pappabloggen/2009/12/vilken-debatt

1 Response so far »


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: