Det finns jobb bara du vill – eller?

I finanskrisens spår har arbetslöshetes brett ut sig. Och för min del kan jag inte påstå att det har varit lät att få jobb nångång. Jag uppfostrades till att ”bara du skaffar dig en utbildning så får du jobb”. Det visade sig vara falskt. Är det något jag ångrar så är det att jag gick en högre utbildning. Inte ens vara tillgänglig för arbetsmarknaden innan du är 25 och på det omgångar av arbetslöshet.   Och SÅÅ jävla intressant är inte jobbet man gör – det är bara det att det inte går att söka andra jobb. Det lärde jag  mig i den hårda skolan på 90-talet då jag vara arbetslös. Sökte man ”skitjobb” då så fick man inte dem – man var ju akademiker och svensk och skulle garanterat inte stanna (hur nu fan de kunde veta det – och hur stor är chansen att man stannar på NÅT jobb som inte är sådär jättekul om man har en chans att ta sig därifrån)!

Söker man hundratals jobb och inte får ett enda heter det att man söker fel jobb (”joddå, jag sökte bara fem jobb och fick alla fem”, söäger en del), men hur stor chans är det. OK, om arbetsförmedlingen säger at man måste söka för sökandet skull – men om man faktiskt söker de 20 jobb man har varken för höga eller för låga kvalifikationer för och ändå inte får dem – är man för lat då?

Jag har inte sökt något nytt jobb än – och skulle jag göra det i dag så ska jag veta att det är detta jag vill göra (så lätt att göra något annat är det INTE – i synnerhet inte om det är något som kräver viss intelligens och utbildning).

Och något jag är in i döden trött på så är det folk som påstår att svenskar inte VILL göra skitjobb! Jag kan säga att med den invandringspolitik som råder så FÅR vi inte dessa! Visst finns det en och annan svenne som vägrar, men de flesta (vågar jag påstå) gör det inte. Att påstå något annat är ren och skär rasism. Både mot utlänningar och svenskar. Det är som att säga att svenskar är för lata för att göra skitjobb och invandrare är för dumma för att göra något annat.

Ändå säger jag att finns det så gott om jobb i småstäderna och så gott om bostäder i storstadsregionerna så bör vi snarare ta in fler invandrare än att föröka oss!  Det är INTE invandrare som individer  jag är emot (det finns idioter bland dessa också, liksom bland svenskar, det nekar jag inte till – även om det OCKSÅ verkar vara förbjudet att säga i Sverige, för då KRÄNKER man), det är politiken som förs, BÅDE då det gäller invandring och uppmuntran att skaffa fler barn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: