Magnus Linton om kokain och svensk drogpolitik

I två artiklar tar Magnus Linton upp att den svenska förbudspolitiken inte fungerar och att Lasse Wierups och Erik de la  Regueras bok Kokain också för fram budskapet att annat måste göras för att få slut på drogkartellernas krigande än att bara säga nej till droger. För folk kommer inte att säga nej till droger. Stureplansbratsen kommer fortsätta snorta, och man bör snarare upplysa dem om vilken industri de stöder än att klanka ner på deras dåliga moral att knarka. Boken Kokain lyfter för första gången ett vettigt perspektiv i den annars så trångsynta svenska drogpolitiken. (Pinglan vill läsa den.)

http://www.magnuslinton.com/2010/04/4bd7fa8acf617

http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/magnus-linton-om-kokainhandeln-1.1084965

Roligt att det har kommit en svensk bok som speglar denna syn på droger. Jag läste Tom Feilings bok Kokain för ett tag sedan, och även denna bok menar på att kriget mot knarket dagligen skördar nya offer, alldeles i onödan! Dessutom skördar förbudet fler offer än en mer tillåtande politik. Fok vet inte hur de ska dosera, de gör häxblandningar, de köper droger på internet som ännu inte blivit olagliga. Men, vaddå, dagens politik sänder ”det rätta budskapet”  och då får gärna några människoliv gå till spillo!

Några säger kanske att ”om vi tillåter droger, så kommer konsumtionen att öka”.  I USA, som har en hård drogpolitik använder en stor del av befolkningen droger dagligen! Även i Storbritannien är konsumtionen högre än i Nederländerna, som har en liberal drogpolitik. Och sedan man införde coffeeshops, så MINSKADE konsumtionen  av cannabis i Holland!

Så vilken politik och vilket samhälle föredrar vi?

1 Response so far »

  1. 1

    Pelle said,

    Bra skrivit!

    Är ju bara och hoppas på att politiker börja tänka istället för agera populistiskt. Många får sätta livet till i politikers drift att behålla makten


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: