Villahasch utmanar drogpolitiken enligt tidningen Fokus

Denna veckas Fokus hade en underbart bra artikel om hur polisen kan göra husransakan och gripa folk i stort sett för att de vill sitta och nuta av att titta på et TV-program – med den enda lilla skillnaden att de gör det met den joint i handen i stället för en öl!

I Sverige har vi den synen att bruk leder till brott, vad det gäller droger, men tidningen citerar ochså professsorn Ted Goldberg, som jag har skrivit om tidigare på bloggen. Goldberg menar at man tolkar all konsumtion av narkotika som något oerhört farligt och något som inte skadar barar individen utan hela samhället.

Dessutom finns det inte ett parti eller en myndighet i Sverige som skulle kritisera kampanjer som ”Knark är bajs”, för då blir man sambbt etiketterad som drogliberal. (Frågar man Pinglan så anser hon att ”knark-är-bajs”-kampanjen snarare GJORDE folk drogliberala – det är bara att söka på deras filmer på youtube för att fatta att deras argument säger emot sig själva!)

Myndheterna menar också att röker man cannabis så går man över till tyngre droger, den så kallade inkörsportsteorin. Den är dock omstridd, menar Fokus  (och Pinglan har ju tidigare skrivit att de som använder kokain snarare har ett förflutet med alkohol).

Ted Goldberg är även kritisk till hur verksam skolans undervisning är. Men ändå fortsätter man att lära ungarna att om man röker hasch blir man knäpp och kastar sig ut genom fönstret. Själv kan jag säga att  just den otäckaste tanken jag har fått på ett haschrus var just att ”jag kan inte röra mig, vad gör jag om min kompis hoppar ut genom fönstret, har rökte ju också”. Naturligtvis blev folk, min kompis inklusive, jätteförvånade då jag berättade detta. ”Varför skulle jag hoppa genom fönstret”, undrade han, och andra kunde inte heller förstå varför han skulle ha gjort något sådant på hasch. Detta visar ju at det är denna sjuka politik som skapar paranoja och dessa så kallade drogelaterade psykoser hos folk som drogar.

Naturligtvis finns det de som anser att Fokus är en drogliberal tidning, men artikeln låter båda sidor komma till tals. De som vill döma själva kan läsa artikeln här:

http://www.fokus.se/2010/05/villahasch-utmanar-drogpolitiken/

Själv ska jag titta på ESC med endast godis och läsk!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: