Johan Pehrson menar att Alexander Bard romatiserar narkotikan

Idag ger Johans Pehrson svar på Alexander Bards artikel från 4 juni då Bard skrev att folk knarkar för att det är kul. Bland annat skriver han att folk som missbrukar droger började redan som tonåringar. Själv testade jag ingen olaglig drog före 35 och om man bortser från nattvarden vid konfirmationen så var jag myndig då jag drack alkohol första gången. Om jag vill dansa loss på ecstasy o eller röka marijuana efter en stressig dag på jobbet – och jobbet kan vara enerverande på många sätt – så varför anses jag som kriminell om jag väljer att göra det som svennebanan gör med alkhol om jag väljer ett annat berusningsmedel.

Nu kommer väl en och annan förståsigpåare att säga att ”man kan väl bli hög på livet, varför ska man berusa sig” – men jag tror att det ligger i människans natur att berusa sig. På ett eller annat sätt. Och till och med djur äter växter som gör dem ”höga” , katter käkar ju t.ex kattmynta av den anledningen.

Och, visst, många heroinmissbrukare började säkert  med hasch. Men flertalet kokainmissbrukare börjar med alkohol, vilket jag skrivit om tidigare.

Att tonåringar har lättare att få tag på droger äl alkohol beror ju också på att langarna inte bryr sig om ifall någon är minderårig. Men säg den unga tonåring som köper cannabis på en coffeeshop i Amsterdam – DEN coffeeshopen skulle få slå igen fortare än du hinner säga ”bong”!

Nej, jag säger som en av de som kommeterar som är diabetiker: Ska man förbjuda kanelbullar också bara för att det finns de som inte kan låta bli dem som blir sjuka om de äter dem? Och lever man i en barnfri zon – varför måste jag då föregå med ett gott exempel för barn?  Jag skulle GÄRNA välja bort barn i mitt liv mot att få rätt at bestämma över min egen kropp! Men i Sverige har jag inte detta val.

http://www.aftonbladet.se/debatt/article7306969.ab

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: