Ytterligare ett inlägg från DN om frivillig barnlöshet

Författarinnan Elizabeth Gilbert har skrivit boken ”Lyckan, kärleken och meningen med livet”.  Hon beskriver sina äktenskap och hur hon finner meningen med slitt liv. Att hon inte har barn ser hon som en lotterivinst.

Nu kan man ju säga att hon har valt att inte delta i lotteriet, eftersom att hon inte varit intresserad av vinsten. Även jag, som också är lyckligt barnfri, snarare skulle uttrycka mig så att de som har barn och alltid har önskat det har vunnit i detta lotteri.

Nog är det mycket som gör att man tar sig en funderare. Forskning har bevisat att gifta män är lyckligare än ogifta, ogifta kvinnor, däremot, är lyckligare än gifta. Man vet ju också att män med barn får högre lön än män utan barn, för kvinnor är det tvärtom.

Då är det ju konstigt att bland män så hyllas ungkarlslivet mer än att vara stadgad, bland kvinnor hyllas tvåsamheten. En man som åker motorcykel själv genom Europa ser man upp till, en kvinna som väljer att leva singel och barnlös anser man vara som en barnslig tonåring även om hon är 35+!

Det som också är intressant med denna artikel är att nyligen publicerades Lena Anderssons inlägg ”Liv eller småbarnsliv” i DN, och nu detta…

Är inte barnfrihet tabu längre? Det vore ju härligt i så fall!

http://www.dn.se/livsstil/intervjuer/elizabeth-gilbert-varje-dag-utan-egna-barn-ar-som-en-lotterivinst-1.1170643

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: