Var går gränsen mellan våldtäkt och sexuellt utnyttjande?

Våldtäkt bör straffas. Hårt. Jag som asexuell kvinna kan lugnt skriva under på det. Och jag lider verkligen med de kvinnor som drabbats av detta som inte får hända. Men vi måste också våga tala om skillanden mellan sex och våldtäkt. Ty gränsdragningen är inte tydlig alla gånger. Det har visat sig i många fall. Om en kvinna säger ja fast hon egentligen inte vill – är det våldtäkt då? Mannen kan väl för fan inte vara tankeläsare bara för att han är man!! Och i Sverige råder många gånger denna syn på män.  Vilken man som helst kan bli häktad bara för att en kvinna är sur på honom och ångrar sexet dagen därpå. Och är det sexuellt utnyttande av män om en kvinna suger av en man då han ligger och sover? Vem skulle anmäla något sådant och bli trodd? Det är tillräckligt svårt för kvinnor som verkligen blivit utnyttjade att bli trodda, hur fan är det då inte ställt då en man utsätts för sexuellt utnyttjande?

http://www.svd.se/kulturnoje/mer/kulturdebatt/vi-forlorar-pa-att-inte-tala_5816933.svd

I Svenska Dagbladet skriver Sonja Schwarzenberger hur hon blev sexuellt utnyttjad av sin före detta pojkvän. Det intressanta är att hon anser sig vara en dålig feminist son inte anmälde exet!! Killen skulle väl ha sitt straff för att han utnyttjade henne, inte för att hon var en stark kvinna som ska sätta åt män för ingenting, heller! Det är just såna kvinnor som hon som får mig att hata feminister som fan! Dessa kärringar är inget annat än idioter som hatar män för att de är män – oavsett om dessa män har en skev kvinnosyn eller inte.

Jag hoppas verkligen att denna Sonja lever som singel eller flata idag, så att hon inte riskerar att utnyttjas av dessa hemska människor som kallas män.  Men  man kan leva utan sex, sex är bara en social konstrukition.  Vi kan gott sluta ligga med varandra, – och, volia, problemet skulle vara löst! Dessutom hoppas jag  att hon ber de om ursäkt som verkligen har varit med om riktiga våldtäkter, det hon var med om är inte våldtäkt, det är sexuellt utnyttjade.

Se till att straffa de män (och kvinnor också, för den delen) som verkligen GÖR sin partner illa, genom att slå, våldta eller utnyttja sexuellt! Men ge fan i att straffa vare sig män eller kvinnor på grund av deras kön.

3 svar so far »

 1. 1

  Ol Gregg said,

  ”det är sexuellt utnyttjade.”

  På vilket sätt är det sexuellt utnyttjande om hon inte sa nej?

  Om hon var vaken så kan han ju lika gärna ha antagit att hon var det också, och att hon var ok med det då hon inte sa nej.

  Har själv gjort så här med min flickvän och inte blev man anmäld etc, hon tyckte snarare det var upphetsande att jag var så pass direkt med vad jag ville.

  Nej, problemet är att sonja tycker att hennes kille borde ha läst hennes tankar, något självklart ingen kan göra.
  ”godkännande” är inget man sysslar med i normala sexuella situationer. ”nekande” är däremot rätt vanligt.

  Hade hon sagt nej hade det inte varit några problem, då hade killen slutat, eller varit skyldig. Man kan inte kräva varken mer eller mindre från någon part.

 2. 2

  Monex said,

  I början på 90-talet var Israel ett land som fortfarande levde på den gamla goda tiden politikerna fingrade inte på sina kvinnliga anställda de unga arm tjejerna blev inte sexuellt trakasserade av sina befäl män mördade inte sina hustrur eller misshandlade sina barn. Arabiska unga kvinnor tvingades inte dricka gift för att de ertappats ensamma med fel sorts ung man eller ens rätt sorts ung man och i den ultraortodoxa sektorn rådde fullständig frid och harmoni.

 3. 3

  Mei-Lan said,

  Var läser du att Sonja skäms över att hon inte anmälde sin pojkvän? Jag ser det som att hon snarare skäms över att hon aldrig tog upp det med pojkvännen. Om hon var för chockad för att säga ifrån när han gjorde det, så kunde hon ha tagit upp det efteråt. ”Jag tyckte det kändes obehagligt att du tog för dig av miin kropp utan att jag var vaken. Gör aldrig om det!”
  ”Jag skriver inte för att ställa någon till svars, utan för att visa hur oerhört svårt det är att tala om sexuella kränkningar och gränser.”

  Jag håller helt med om att det måste pratas om detta. Kvinnor måste väga vara besvärliga och säga ifrån, annars blir det aldrig någon ändring, vilka lagar vi än har.


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: