Mer om Christiania – fristaden är rökt

DN hr en längre artikel om Christiania idag. Det är roligare att läsa folks reaktioner på att christianiternas kamp nu är förlorad. Folk skriver att det är för väl att alternativa samhällen läggs ner, det är ju ändå bara anarki och droger i dem, det är vänsterflum, och så vidare.

Hade Cristiania varit ett eget land med egna lagar hade de haft SINA lagar och SIN ordning där. Man kan ju inte bära sig åt hursomhelst där heller, det kunde man inte ens i det flummiga sjuttiotalets dagar.

Signaturen Mikael skriver det som jag själv tänker:

”Det är faktiskt riktigt trevligt i Christiania, sen att jag i egenskap av liberal inte tycker om att de inte betalar för sig är en annan sak. Men att ta sig en spliff, sitta och titta ut över vattnet och prata med folk är riktigt mysigt.”

Naturligtvis så blandar sig drogmotståndare i debatten och klagar på haschrökande föräldar som inte kan ta hand om sina barn. De får såklart svar av andra med bättre omdöme som ser att de kan ta hand om sina barn lika bra som de föräldrar som drricker några snapsar till jul, midsommar och på kräftskivorna.

http://www.dn.se/nyheter/varlden/staten-vann-om-christiania

Själv skulle jag gärna bo i ett suveränt område där man hade NÅGRA rättigheter, i stället för i detta jävla kalla klimat, med ett rättsystem som många gånger är värre än i diktaturer och där politisk korrekthet är ett måste.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: