Ostätande rastamus upprör i England

I England sänds den populära animerade serien Rastamouse, som handlar om möss som selar reggaemusik, klär sig i rastakläder och käkar kopiöst med ost.

Serien är tänkt för småbarn, men har även blivit poplär bland vuxna. Och ni kan tro att britter är lika PK som svenskar, man har nämligen ras(t)at mot serien!!

En del klagar på att  patois-dialekten som mössen talar skulle förstöra barnens språk.

Andra klagar på könsrollerna. Killarna har inga könsorgan och har bar underkropp (som Kalle Anka, då??) och kvinnorna bär kjol (är tokfeministerna lika talrika i England som i Sverige där man ser könsdiskriminering i varje kommatecken, jag bara undrar). Tror folk på allvar att barn börjar slå kvinnor och ge män högre löner i vuxen ålder beroende på hur MÖSS klär sig??? Jag får flashbacks till de som ville förbjuda teletubbien Tinky Winky för att han var lila, hade triangel på huvudet och bar handväska – vilken treåring skriker ”han är bög” om inte de vuxna lär barnet det??

Osten om mössen käkar skulle vara en omskrivning för marijuana. Samma sak här, tror folk att ungarna blir stoners för att de ser animerade möss käka ost som tokar (det skulle väl vara att de har puffat utan att man visar det för barnen och mössen har konstanta munchies då efter att ha rökt ganja).

Nä fy fan för moralkärringar! Serien lär väl förbjudas i Sverige, men en annan kommer söka med ljus och lykta på youtube…

http://www.dn.se/kultur-noje/film-tv/rastaratta-delar-england

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: