Föräldrar tävlar om att vinna i dagisracet

Fler och fler föräldrar jobbar hemma eller deltid för att kunna hämta barn på dagis. Vilken lyx för dem att HA ett jobb där man kan jobba hemifrån!  I den bransch där jag  jobbar måste man vara på plats mellan 9-16, that’s it! Och på de ställen där jag har jobbat och det har varit småbarnsföräldrar anställda så har det varit dagar då man fick i princip göra tre människros jobb, eftersom vissa som hade småbarn var borta mer än de var där!!

Nu läser man att folk lämnar sina arbetsplatser klockan 3(!) för att vara först(!) med at hämta sina ungar från dagis – det är någon slags STATUS i att hämta sina ungar först!!! Varför i helvete JOBBAR båda föräldrarna  om de har barn ocm de inte kan VARA på sina jobb??

Jamen, det är dyrt att försörja barn, kanske någon invänder. Tja, vi kanske bör inse att vi bor i ett land där man inte har råd att ha barn, fejsa det!

Man blir galen av att bara gå hemma hos ungarna, kanske någon annan säger. Jamen, fattar ni inte att livet faktist ändras om man skaffar barn? Både att ha djur och barn innebär ett ansvar, kan ni inte klara av det – låt bli! Vill jag inte rasta en hund i trettio graders kyla klockan sex varje morgon ska jag inte ha hund, vill jag inte vara hemma hos mina barn ska jag inte ha barn.

At man gör det till någon slags tävling att hämta sina ungar så tidigt som möjligt är för mig ytterligare ett bevis på att man inte skaffar barn för barnens skull. Det hade varit annorlunda om man hade sagt att man hämtade ungarna tidigt för att få VARA med dem, det är något jag kan förstå.

Och så detta klagade över att få ”livspusslet att gå ihop”! Men, vafan, det problemet har vi ALLA mer eller mindre! Det är ju inte så att vi som inte har satt barn till dennna överbefolkade värld sitter och glor rakt upp och ner! Tvärtom, vi har skaffat oss ett LIV, och det kräver OCKSÅ planering! Precis som vi har VALT att inte skaffa barn så har ni valt att SKAFFA barn!

Jag blir rätt trött på småbarnsföräldrar ibland…

http://www.expressen.se/nyheter/1.2340819/vad-offrar-du-for-att-vinna-dagisracet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: