Vi behöver inte någon kvinnodag, vi behöver en jämställdhetsdag

Idag är det den internationella kvinnodagen. Jag lovar att jag firar den inte. Så mycket pep hos de kvinnor som klagar på at de gör dubbelarbete hemma (för fan, vad HAR ni för killar egentligen, INGA av mina killkompisar eller min pappa eller kompisars pappor ger fan i sin del av hushållet, lägg ner!) och på att kvinnor jobbar deltid och män får jobba som fan för att täcka de ekonomiska förlusterna. En gång råkade jag kläcka ur mig att ”kvinnor bränner ut sig hemma, männen på jobbet” – då säger en kvinna att det bara är kvinnor som bränner ut sig eftersom de dubbelarbetar!

Dessutom, man VÄLJER ju att skaffa barn, och jag har tidigare skrivit om trenden att hämta sina barn så tidigt som möjligt på dagis. Hemmafrutrenden (eller hemmamantrenden) ser man ju inte så mycket av, direkt.  Och jobbar man deltid så FÅR man låg pension! Och med tanke på hur arbetsmarknade ser ut även för akademiker så har det alltid varit en självklarhet för mig antingen jobba eller ha barn – och eftersom varken arbetslöshet eller barn ger bra ekonomi eller bra pension så var valet inte så svårt.

http://www.dn.se/ekonomi/din-ekonomi/dalig-pension-drabbar-kvinnor

http://www.expressen.se/ledare/1.2357645/malin-siwe-eviga-tonaringars-foraldraproblem

Sedan undar jag vad det är för bild av kvinnor även media vill ge. I dagens Metro står att kvinnor är bättre än killar på att slå i spik, ekonomi, har bätre minne och ordförråd och är bätte att sätta ihop möbler än män! (Metro Stockholm 110308  s. 13) Så fan heller, jag är kvinna och värdelös på ALLT detta och det beror inte på mitt kön utan min person. Det finns män som också är värdelösa på detta och som är bra på detta.

Kvinnliga karriärnätverk är dessutom blomstrande, fördelar är att du slipper männen, du knyter kontakter och du växer som person!!! ((Metro Stockholm 110308 s. 16). MEN, vafan?? Jag skulle gärna se en blandad arbetsplats där jag jobart idagt istället för en hönsgård. Kontakter är viktiga att ha, BÅDE bland kvinnor och män är det bra att visa vad man går för. Växer som person gör jag genom mina hobbies och då jag känner att jag klarar av något jag tror att jag inte fixar, oavsett i vilket forum och bland vilka människor jag är!

http://www.readmetro.com/media/archive_pdf/20110308_Stockholm.pdf

Jag stöder INTE våldtäkter, misshandel eller orättvisa löner. Då är det bättre att göra som Obama – starta ett mansråd! Också unga pojkar behöver någonstans att vända sig då de brottas med tankar och problem med att bli vuxen man.  Med tanke på att 3000 män anmäler misshandel varje år (och 12 000 kvinnor) så behövs det. Misshandlade kvinnor kan vända sig till kvinnojouren och mansjourerna är för de män som slår. Men för misshandlade män (eller våldsamma kvinnor) finns det ingenstans att vända sig.

http://genusnytt.wordpress.com/2011/03/08/president-obama-tillsatter-ett-mansrad/

http://www.metro.se/nyheter/slagna-man-tas-inte-pa-allvar/EVHkbu!2BZrh6cONGHRk/

Men –  har du inte de rätta feminististiska åsikterna så är du en dålig människa i PK-Sverige. Malin Wollin kritiserar den underbara bloggen Genusnytt där hon anklagar Per Ström för att hata kvinnor. Hon är ju helt galen! Ström hatar verkligen inte kvinnor, han är jämtälldhetsivrare som menar att BÅDE män och kvinnor diskrimineras!

http://www.aftonbladet.se/wendela/article8678535.ab

http://genusnytt.wordpress.com/2011/03/08/malin-wollin-attackerar-mig-i-aftonbladet/

Bland annat skriver han:

”Är det inte så att hela idén om killfritt cementerar den gamla mossiga föreställningen att kvinnor inte kan, kvinnor måste hjälpas fram, kvinnor är osjälvständiga? Det tror i alla fall jag.

För mig som jämställdist är det en självklarhet att kvinnor är starka och kapabla.”

Hur fanken kan han hata kvinnor då?? http://genusnytt.wordpress.com/2011/03/07/garanterat-killfritt/

Keep up the good work! Jag håller med Per Ström om att vi snarare behöver en jämställdhetsdag. Eller ännu bättre – att ALLA dagar blir dagar för ALLA människor. Oavsett kön, härkomst, läggning eller ålder.

http://genusnytt.wordpress.com/2011/03/08/jag-skriver-pa-newsmill-avkona-kvinnodagen/

http://www.newsmill.se/artikel/2011/03/08/uppm-rksamma-mansf-rtrycket-och-avk-na-kvinnodagen

3 svar so far »

  1. 3

    Mariel said,

    Fast vi behöver den väl för att belysa de områden där kvinnor faktiskt har det dåligt ställt, tex. i andra länder, inom vissa sfärer.


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: