Å ena sidan räddar man liv, å andra sidan utsläcker man liv genom aborter

Lilla Frieda föddes i vecka  21 i tyska Fulda – och överlevde. Enligt läkare kommer hon att utvecklas som vilket annat barn som helst.

Vi kan verkligen hoppas det. Många barn som föds för tidigt får men. Men det kan å andra sidan hända att även ett fullgånget foster får handikapp av något slag.

Men samtidigt visar den medicinska utvecklingen att det är groteskt att man i Sverige kan göra abort fram till vecka 18, och därefer kan kvinnan få dispens till vecka 21. Föds däremot barnet i vecka 22 är läkarna skydliga att rädda livet på det!

Kommer man att kunna klara av att rädda barn som föds allt tidigare utan att barnen får men av det – så måste man ju sänka abrotgränsen – annars BLIR ju abort lika med mord!Då barnet är i vecka 20 SER det ut som ett barn – och uppenbarligen kan banet klara sig om det föds i vecka 21! Att göra sena aborter är påfrestande för personalen som utför dessa – och jag tror inte att man kan vägra att utföra en abort i Sverige – rätta mig om jag har fel – och ge mig den källa jag inte har!

http://www.expressen.se/nyheter/1.2412683/tyska-frieda-foddes-i-vecka-21-overlevde

http://www.dn.se/nyheter/varlden/bebis-pa-460-gram-overlevde

http://blog.jatilllivet.se/wordpress/2011/04/23/lilla-frieda-ett-harligt-mirakel/

http://www.aftonbladet.se/wendela/article12924902.ab

6 svar so far »

 1. 1

  Liza said,

  det är kvinnas krop och det är upp till kvinna att själva bestämma om hon vill göra abort eller inte tills barnen är fött så är det del av kvinnas krop och upp till oss kvinnor bestämma det synd att pratikatilsikavärder som du står för fortfarande ska styra massor med människor på våra gjord för att förhindra att kvinnor att ska vara självastända utan vill kvinnor bara ska föda massor med barn och stå vid spisen

 2. 2

  Afrosvensken said,

  Liza kvinnor har ingen rätt till sin kropp. Mannen har rätt till kvinnans kropp.

 3. 3

  Ebla said,

  Om man nu säger att kvinnan har rätt till sin egen kropp så borde man tänka på att en gravid bär ett barn som har en helt egen kropp. Vissa kan inget om anatomi trots att det är 2011 och man kartlagt mycket av fosterutvecklingen. Fostret har eget blodomlopp och egna organ, hela fostrets kropp är en egen kropp som inte tillhör mamman.
  Det fostret behöver tills det föds är näring genom mamman och skydd. Tyvärr är livmodern hos många kvinnor (som inte vill eller tror att de kan ta hand om sitt eget barn) en plats som är farlig, istället för näring får barnet dödligt gift, istället för skydd kan det styckas inne i livmodern. Inte underligt att abortfanatikerna inte vill att vi pratar om abort eller funderar på vad det är.

 4. 4

  Anatomiskt obildad said,

  Om det är mord eller inte är ointressant så länge det är mord av ett foster. Vi mördar betydligt mer utvecklade varelser än så för att ställa mat på bordet. Men det vill inte kvinnohatarna diskutera.

 5. 5

  När jag läser ”Anatomiskt obildad” kommer jag att tänka på ”Ett anspråkslöst förslag” av domprosten Jonathan Swift i Dublin. Eftersom foster fram till v. 22 är ”cellklumpar” (läs: köttklumpar) kan vi ju av miljöskäl äta upp dem! Helstekt foster till julbordet – tjohej! (nähä…)

  Jag trodde annars att djurvännerna ville betona att älgmord är lika hemskt som människomord – inte att avlivning av små människor är trivialt eftersom de inte är lika ”utvecklade” som älgar…

  F.ö. har Liza helt rätt i att ”kvinnans-kropp-argumentet” implicerar aborträtt fram till födelsen (som det är i vissa amerikanska delstater). Vi har alltså bara halvfri abort i Sverige.


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: