Ska barn vara en rättighet eller ska barn ha rättigheter?

Vissa kvinnor verkar tro att de har all rätt i världen att skaffa barn. Finns det inte någon pappa ska samhället  bistå med insemination. Men barnet kommer en dag att bara vuxet och vilja veta sitt ursprung, liksom ett adopterat barn.

Många gånger undrar man även hur par tänker då de vill ha barn. Har de tänkt igenom det noga? Eller begär de att samhället ska ta hand om barnen då de kommer på att ”aj fan, nu kan vi inte förvekliga oss själva eller jobba så mycket som vi borde för att ha råd att försöja ungarna eller ägna oss åt fritidsintressen och fester”? Oavsett om barnen är adopterade, inseminerade eller födda på naturlig väg?

Men folk tänker sig inte ens för då de har sex, verkar det som. En hel del verkar tänka att ”blir vi gravida fuderar vi på abort, om det nu inte passar med barn just nu”. 
Hur fasen tänker de? Mna kan ju klara barn från vecka 21 (se bara på tyska Frieda som jag skrev om i mitt förra inlägg) – och att göra abort är nog inte något enkelt beslut – eller BORDE inte vara det iallfalla.

Dessutom bler många kvinnor med barn över huvudet på mannen – och anklagar karln för att vara ett svin då han inte är överlycklig för att hon har gett fan i att ta p-piller utan att tala om det för honom! (Som kille skulle jag ALLTID använda kondom oavsett vad kvinnan säger om mannen inte vill ha barn – även mannen ska ta sitt ansvar!) Inte heller då tas det någon hänsyn till det ofödda barnet, börjar man diskutera detta så heter det att kvinnan har rätt till sin egen kropp! Oavsett om hon skadar andra.

Jo, jag tackar jag! Vi har inte rätt att knarka, även om vi INTE skadar andra  (som jag sagt tidigare) – så vi har inte rätt till våra egna kroppar, de ägs av staten. Varför skulle knullande kvinns vara undantagna?

http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/barn-och-unga/barn-ar-inte-en-mansklig-rattighet_6102951.svd

http://pellebettan-livslycka.blogspot.com/2011/04/barn-ingen-rattighet-varken-for-man.html

http://blogg.passagen.se/egensinnig/entry/sex

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: