Nu ska din chef styra över din fritid – TUR att min inte känner till denna blogg!

Om du tänker byta jobb eller söka nytt jobb, så bör du tänka på vad du skriver. Se över vilka bilder du lägger ut på Facebook, vad du twittrar om och vilka filmer som du medverkar i på Youtube. Undrar just vad folk skulle säga om mig som inte finns på Twitter och som vägrar Facebook. Förhoppningsvis tänker de att ”människan har ett liv i stället för en dator” – men då vet de inte om Pinglans lilla blogg.  Men tyvärr tror de att man är för dum för datorer (stämmer dock delvis, men jag vet var start- och stoppknappen sitter, hihi).

Vissa rekryteringsfirmor kollar till och med om du har befunnit dig i ”olämplig miljö”! Trist för fotbolls- älskaren i matchtröja som lämnar arenan samtidigt som huliganer börjar gå bärsärk. Eller konsertbesökaren som fångas på bild när artisten får ett plötsligt infall och från scen levererar ett mindre genomtänkt uttalande. Det börjar likna vissa amerikanska delstater där det är förbjudet att gå förbi någon som råkar tända en joint då du går förbi! (Och kommer det bli mer eller mindre förbjudet att åka till Amsterdam – där både röks det hasch och säljs sex – sak samma om du sysslar med sånt eller inte!)

På en rörlig arbetsmarknad med flexibla anställnings- former försöker allt fler företag att bygga upp den anställdes lojalitet genom att göra arbetet till en livsstil.

Konstigt att jag känner mindre och mindre för att ha med folk att göra! Så länge man jobbar i ett företag ÄR man en hora, prostituerad. Jag kanske ska säga att ”jag horar som … ” i fortsättningen!

Folk ska ju tydligen inte bara köpa ens kropp, de ska tydligen köpa ens själ också! Jag ska tydligen inte bara sälja mina tjänster utan  även mina åsikter.

Ty har man gemensamma värderingar så skapar det känslan av grupptillhörighet. Tja, vad hände med den ack så viktiga mångfalden?

Och om du jobbar på en förskola i Stockholm så bör du tänka på vad du tar på dig på fritiden. Det fick den  man som fick sparken på grund av ”olämpligt märkesval” på sin mössa bittert erfara. Detta trots att han var uppskattad på jobbet.

 Den som inte har något att dölja har inget att frukta. Men jag vill till exempel inte att alla ska veta vem Pinglan är. Även om Pinglan inte gör något olagligt. Att ej vara politiskt korrekt kan leda till problem då man endast vill ha politiskt korrekta i arbetslivet.

 Och sedan Anders Behring Breivik blivit världskändis så lär man ju inte kolla MINDRE vad folk har haft för sig, om de har dödat myror någon gång eller om de har rökt marijuana mer än fyra gånger under sin ungdom. Eller om deras tyske kompis har avlägsen släkt som var nazister.

Dessutom är det helt sjukt att de ska få kolla upp dig i sju år! MYCKET kan hända på den tiden. Du kan ha skilt dig från den där rasisten du var gift med. Du kan ha slutat lyssna på techno och följa Big Brother påå TV.

Det riktigt läskiga är att du lämnar likförbaskat spår efter dig på nätet – ÄVEN om du JOBBAR på att vara anonoym! Senast idag såg jag att någon hade sökt på en kompis’ namn – och på så sätt hamnat på min blogg! Detta är av skäl jag inte vill gå in på både med hänsyn till mig och min kompis inte så bra.  Och då har jag varken avslöjat min identitet eller NÅN ENDA GÅNG nämnt namnet på min kompis!

Har folk hört talas om ordet ”privat” nångång?

http://www.expressen.se/ledare/1.2512877/fredrik-krohnman-jakten-pa-den-felfria-anstallda#comments

http://jobbfri.wordpress.com/2011/07/29/jag-syns-inte-det-ar-bra/

http://curiousheathen.wordpress.com/2011/07/29/din-sociala-media-profil-varderas/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: