Nya rön igen – det är inte vaccin utan svininfluensa som ger narkolepsi

Nu har tydligen kinesiska forskare kommit fram till att det inte är influensavaccin utan influensa som ger narkolepsi. Men hur kommer det då sig att det var de som vaccinerades i Sverige och Finland som drabbades av sömnsjukan?

En förklaring kan ju vara att man ju faktiskt sprutar in virus i kroppen (DÄR snackas det minsann inte om att inte laborera med kroppen), och att detta virus gör så att man får sömnsjuka.

Tja, vilket av två onda ting ska man välja?

http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/kinesiska-forskare-svininfluensan-orsakar-narkolepsi

3 svar so far »

 1. 1

  nanocube said,

  Det är svårt, mycket svårt! Men jag tror man vinner mycket på att ha en ödmjuk inställning.

  Vetenskapen om hur kroppen fungerar immunologiskt är oerhört komplex. Så komplex att man nog faktiskt behöver omfattande universitetsstudier på högsta akademiska nivå, bara för att ha de teoretiska förutsättningarna att börja kunna förstå den fulla vidden av exakt hur komplex verkligheten faktiskt är.

  Det är en komplexitet som för den ovana eller outbildade dessvärre kan förefalla både oförklarlig, motsägesefull eller direkt orimlig.

  Vilket tyvärr gör det enkelt för människor med olika agendor att försöka så tvivel eller tveksamhet för egna eller för politiska eller ideoligiska syften.

  Richard Dawkins argumenterar mycket kring det när det gäller evolutionen, och kallar fenomenet för ”The argument from personal incredulity”. Vilket kanske kan översättas med den personliga skepsisens argument.

  Bara för att ”jag” inte förstår hur något kan vara sant eller hur något kan stämma, så kan det inte det.

  Vilket egentligen är det yttersta av högmod, men oerhört mänskligt.

  Jag tror det första man bör göra är att ta några djupa andetag, och fundera lite på, hur mycket ”jag” egentligen vet om immunologi.

  Och om du inte läst några år på högskola eller universitet i ämnet, så vet du med största sannolikhet inte ens hur lite det är du faktiskt vet.

  Det borde vara en tanke som för med sig både en stor respekt inför de här frågorna, som en stor dos ödmjukhet!

  Och har vi kommit så långt, så har vi kommit en lång bit på väg.

  Vetenskapen är den utan tvekan bästa metoden vi idag har för att generera ny kunskap.

  Vi vet långt ifrån allt, men jobbar hela tiden vidare för att få en klarare och bättre förståelse för hur naturen och vi själva fungerar.

  Precis som den här nya rapporten från Stanford visar.

  OM vi utgår från att den nya studiens resultat står sig vid ytterligare granskningar, så finns det sannolikt många möjliga anledningen till att vaccinerade personer fick narkolepsi i Sverige & Finland. Bland annat,

  (I) De hade redan blivit infekterade av viruset innan de blev vaccinerade. Vaccinationen kom ju igång långt efter att viruset hade börjat sprida sig i Sverige.

  I den kinesiska studien så verkar det finnas en inkubations tid (från infektion till dess man insjuknar i narkolepsi).

  (II) De blev infekterade av viruset efter vaccinationen, men innan immunsystemet han utveckla ett fullgott skydd.

  (III) De antikroppar som vaccinationen genererade är delaktiga i processen att trigga igång de autoimmuna reaktioner som ger upphov till narkolepsi.

  (IV) Det finns även indikationer på genetiska riskfaktorer, vilket skulle kunna förklara skillnader i antalet fall från olika regioner.

  Det finns säkert fler möjligheter, och ytterligare data och information kommer säkert klargöra detta ännu mer.

  Ödets ironi, men en av de möjliga slutsatserna av den här nya informationen är, vilket också förs fram av forskarna, att utan vaccinationen så kanske många flera människor hade drabbats av narkolepsi, än de som nu ändå gjort det!

  Man kan i och med de här nya resultaten också ana att det på många håll begåtts två mycket klassiska logiska och intellektuella misstag i den debatt som varit, nämligen att: (I) ”correlation is NOT causation” och (II) ”post hoc ergo propter hoc”.

 2. 2

  Maja said,

  Vaccinet innehöll även tiomersal och squalene, ”fin blandning!” hur vore det om man ödmjukt sade som det var att detta påverkar kroppens immunförsvar! Hur vore det om man berättade sanningen om hur kroppen påverkas av olika kvicksilverföreningar och vad skillnaden mellan etylkvicksilver och metylkvicksilver är och vilka andra kvicksilverföreningar det finns och som bildas i kroppen och hur giftiga de är!.
  DETTA ÄR INGET SOM DU FÅR LÄRA DIG PÅ LÄKARLINJEN SÅ DEN AKADEMISKA SK. UTBILDNINGEN KAN DU STOPPA I SOPPTUNNAN DIREKT.
  Det är dessutom oerhört skumt att det är kinesiska forskare det refereras till utan att vi vet vad de heter eller vilket läkemedelsföretag som betalar dem. Kinesisk och rysk forskning är för oss i väst ett oskrivet blad eftersom de inte ingår i i våra forskarhiarkier eller publicerar på engelska. Dessutom så brukar det ses ner på deras forskning, så vad är det som gör att de helt plötsligt skulle anses vara rumsrena nu, om det inte är att nu passar det ens egna syften.
  Jag har sk. ”trippelakademisk examen” men att bli smart eller att genomskåda manipulation är inget du lär dig på universitetet!

 3. 3

  jimmy said,

  Det sägs att inte många kineser vaccinerat sig men när jag söker på google ”swine flu vaccination china” får jag direkt som resultat att kina var det första landet att starta massvaccinering och lite längre ner på söksidan att hittills (15 nov 2009) har 12 miljoner kineser som vaccinerats. och lite längre ner igen står det att hälsoministern säger (19 nov 2009) att nu vaccineras 1.5 miljoner kineser varje dag. Är det ett fåtal människor? http://www.usatoday.com/news/health/2009-11-19-h1n1-vaccine-china_N.htm


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: