Man är högerextremist eftersom man hatar feminster

Vad förenar brottslingar som Anders Behring Breivik, Jackie Arklöv och Timothy McVeigh? Jo de jagar alla det maskulina idealet.

Fem år av intervjuer med nynazister i USA och Sverige, både aktiva och avhoppande, lägger grunden till analysen som görs av Michael Kimmel, sociolog och maskulinitetsforskare på Stony Brooks universitet i New York. För att förstå terrordåd måste man förstå kön, menar Kimmel. Högerextrema vill ta tillbaka en förlorad maskulinitet. I Sverige intervjuade han 25 svenska deltagare i Exit, ett projekt som hjälper människor att ta sig ur nazistiska gäng.

Arklöv blev nazist då han var legosoldat i Kroatien. Kroaterna som slogs var nazister, men de var de enda som inte kallade Arklöv ”neger”. Arklöv antog då att nazister inte var rasister.

Breivik menar att feminismen har ställt allt på ända, att kvinnan är överlägsen mannen.

Tja, även jag kan hålla med om att begreppet ”feminism” tyvärr står för detta. För jämställdhet skulle jag använda helt andra ord och begrepp – ”jämställdist” kanske.

Inte fasen skulle jag bli nynazist för det!

http://www.dn.se/nyheter/varlden/jakten-pa-maskulinitet-forenar-hogerextrema

http://klartexten.wordpress.com/2011/08/29/attacken-mot-yttrandefriheten/ Helt underbart- Guillou vill åsiktsregistera! Var han inte själv utsatt för det en gång i tiden?

http://annarkia.se/politik/ett-forenklat-resonemang.htm?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=ett-forenklat-resonemang

http://allraunderdanigast.blogspot.com/2011/08/ddr-vadrar-morgonluft-igen.html

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: