Inte bara Carin Jämtin – nu vill också Peter Weiderud införa muslimska helgdagar

Många muslimer i Sverige vittnar om att deras helger och högtider inte accepteras i Sverige. Därför bör Eid al-Fitr bli en nationell helgdag. Det handlar både om mänskliga rättigheter och vikten av att också det omgivande samhället förstår vad högtiden betyder, skriver Peter Weiderud, ordförande för Socialdemokrater för Tro och Solidaritet.

Men skojar han? Hur skulle det fungera i skolorna om alla religioner och uppfattnigar hade sina egna helgdagar? Eller om du ska planera något på ditt jobb och hälften är borta? Det skulle inte bli mycket gjort. Det som däremot skulle funka bättre är väl ett ställe där du inte behhöver planera eller vidareutbilda. ”Du tar kunderna på julafton, jag tar kunderna på Eid-al-Fitr, Mirjam tar ledigt på chanukka”, typ.

Dessutom – majoriteten svenskar är inte muslimer, Sverige är inte ett muslimskt land idag. Om 500 år då vi har fått tillräckligt med invandrare och/eller svenskar har konverterat till islam, frivilligt eller genom tvång, såsom skedde en gång i tiden med kristendomen, så lär väl detta lösa sig av sig självt.

Om jag utvandrade till Marocko, inte fan skulle jag propsa på att julen blev allmän helgdag där, varför skulle jag göra det, Marocko är inte ett kristet land! Jag skulle kanske ha önskemål att få semester under julen, precis som jag kan vilja ha semester för andra högtidsdagar.

Ska 6 december bli allmän helgdag i Sverige? Det bor ju cirka 440 000 personer med finsk bakgrund i Sverige (och då har vi även löst hollandsfrågan, holländare behöver inte jobba på Sinterklaas om de inte vill)!

Weiderud framhåller också att många muslimer sjukskriver sig för att kunna fira sina helgdagar. Men varför inte ta semester då? Det skulle jag göra om jag ville fira jul i Marocko!

Nä jag kan hålla med dem musilm som kommenterade: ”som muslim tycker jag att det inte skulle vara passande att införa allmänna helgdagar för muslimer i sverige. Däremot kanske det skulle kunna vara alternativ att låta muslimer ta ledigt på egna helgdagar istället för till exempel jul, om det skulle vara passande för arbetsgivaren. Men det är knappast något krav.

Jag är även medveten om att artiklar som denna är menad att öka främlingsfientligheten som svenskar kan ha gentemot vissa stereotypiska muslimer, som kallas muslimer för att de inte har något annat att kalla sig för.

Märk väl att det finns många som kallar sig muslimer, som har, enligt andra muslimer, oacceptabla beteenden.
Det finns dom som medvetet gör saker som är oacceptabelt inom alla kretsar. 
Och sen finns det dom som försöker gå den rätta vägen i allt de gör. ”

Credz till dig!

Att Peter Weiderud  inte heller drar sig för att anvädna massakern på Utøya för sin sak är ju riktigt jävla lågt! Vad har en högerextremistisk idiot som skjuter ihjäl socialdemokratiska ungdomar med muslimska helgdagar att göra?? Eller är de som inte vill ha muslimska helgdagar eller ser även nackdelar med det mångkulturella samhället potentiella massmördare? Vad menar karln?

Känner sig mång muslimer att de står utanför det svenska samhället – skulle det hjälpa dem att få msulimska helgdagar? Blir de inte ännu mer isolerade då? Ty svenskar skulle väl knappast fira Eid-al fitr? Svenskar firar ju inte 6 juni ens, DET känns för konstlat, så varför skulle svenskar fira muslimska helgdagar?

Men om nu svenskar är så sekulariserade, varför firar de då jul? Jo av tradition snarare än religion. Kristendomen har funnits i landet i 1000 år, julen har firats till och med under den hedniska tiden. Islam har funnits i Sverige 30-40 år. Som jag sade, kom igen i framtiden!

Men idag hånar våra politiker Sverige och svenskar.

”Ursvenskt är bara barbariet. Resten av utvecklingen har kommit utifrån.”
Fredrik Reinfeldt – stadsminister.

”Jag tror att det lite är det som gör svenskar så avundsjuka på invandrargrupper. Ni har en kultur, en identitet, en historia, någonting som binder ihop er. Och vad har vi? Midsommar och sådana töntiga saker.”
Mona Sahlin – Före detta socialdemokratisk partiledare.

Tacka fan för att folk blir sverigedemokrater! Det ligger även alldeles för mycket i denna kommentar:

”Ordet islamofobi är uppfunnet av vänstern tillsammans med radikala muslimer i ett försök att stigmatisera oliktänkade och avlegitimera deras åsikter i de fall de har något negativt att säga om islam. Det används på samma sätt som ordet rasist. Båda har missbrukats och urvattnats så till den milda grad av den politiskt korrekta eliten att de för den vanlige medborgaren utanför maktens och pengarnas sfär betyder just ingenting alls!

Dock har taktiken fungerat alldeles utmärkt och haft önskad effekt. Har du ”fel åsikt” riskerar du att bli utesluten ur facket, du kan bli av med jobbet om du är offentliganställd och du riskerar även att bli misshandlad på stan av vänsterfanatiker. Detta har varit budskapet och det har svensken förstått och därför är han tyst som en mus. Utom här på internet där han är relativt anonym.”

TACK för att jag fick skriva av mig här! Jag hade aldrig kunnat dra detta på fikarasten på jobben(eller, jo, det kunde jag nog, de är feminister där, så de protesterar nog GÄRNA mot burka och niqab)!

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/gor-eid-al-fitr-till-svensk-nationell-helgdag_6425132.svd

http://metrobloggen.se/diana/korkat-rattframt-och-avslojande/

http://annhelenarudberg1.blogspot.com/2011/08/vi-kan-vara-lediga-jamt.html

http://ordetvargud.blogspot.com/2011/08/varfor-ar-islam-sa-mysigt-men-inte.html

http://blogg.iniskogen.se/2011/08/29/gor-6-december-till-en-rod-helgdag

2 svar so far »

 1. 1

  diana said,

  Feministerna känns svaga i Sverige numera. Borde de inte gasta högt? Bra skrivet.

 2. 2

  skånskan said,

  Äntlilgen någon som vågar ta bladet från munner, självklart skall muslimerna fira ”el fitr” om de vill, ingen säger något om detta, MEN, det får de göra hemma hos sig, utan helgdagskrav på Sverige, vi vill INTE ha några som helst almanacksbestämda MUSLIMSKA helgdagar, varför, muslimerna accepterar inte ens våra helgdagar i vårt eget land Sverige, det är inte deras, de har det till låns, och kanske inte ens det, det kommer andra tider, med andra som vill bestämma, och då kanske det blir som i Spanien, en dag åkte morerna ut med huvudet före, snart kommer de flesta svenskar att anse att historien borde upprepa sig!
  Hur kan man ha mage att komma hit och ställa krav, de som till stor del lever på svenskarnas pengar via bidrag, som de gärna tar emot, men ldrig aldrig tackar för!! God Jul med skinka och alla tillbehör!!


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: