Troligtvis fälls Lindholm

I morgon kommer domen mot Ola Lindholm. Enligt expertis är det troligt att han fälls, eftersom han inte vill eller kan ge någon förklaring på varför han hade kokain i kroppen.  Ola säger att han inte vill exponera sitt privatliv inför pressen. Vilket jag faktiskt kan förstå. Det kan finnas förklaringar som han ännu mindre vill kasta till media än att han skulle ha dragit en lina vid Stureplan (eller kvällen innan i goda (?) vänners lag innan en fotbollsmatch.

Håkan Westin undervisar i juridik vid Uppsala universitet och är expert på straffrätt. Enligt honom försätter sig Ola Lindholm sig själv i en svår situation genom att vägra förklara det inträffade för domstolen.

Ola är kritisk mot hur media och polis har hanterat ärendet.  Det argumentet köper inte Håkan Westin. Domstolen är bara intresserad av att Lindoholm har knarkat, punkt!  Men om nu Ola inte medvetet har tagit drogen, och det finns privata skäl till att inte berätta hur det hela har gått till då han vet att det skulle kunna skada hans familj om media sätter tänderna i historien – varför inte hålla rättegången inför stängda dörrar och stänga media utanför? Och snarare ge jävligt hårda straff om någon läcker?

Detta visar verkligen på vilken sjuk drogpolitik vi har i det här landet! 

Om det visar sig att Ola är skyldig, så är han garanterat körd i svensk TV.

– Tv har stor påverkan och när man vänder sig till den yngsta publiken är det viktigt att tänka på vad man för fram. Att vara ett ansikte i barn-tv och samtidigt förknippas med något som både är farligt och olagligt, det går inte, säger SVT:s kommunikationsdirektör Helga Baagøe.

http://www.dn.se/kultur-noje/expert-om-ola-lindholm-svart-bli-frikand

 

I Hübinettes program tyckte jag han skötte sig bra! Jag upplevde snarare Hübinette som gåpåig, både mot Lindholm och Juholt, btw. Helt riktigt, Ola ÄR redan dömd av media, och jag tror fortfarande att om han hade varit skyldig att han hade vunnit på att göra en pudel och säga, ”förlåt, även vuxna kan dumma sig”. Då hade han fått folks och medias sympati i sället för avsky.  Helt uppbennbart finns det annat han vill dölja, men även det skötte han förvånansvärt bra och samlat i intervjun. Hade Ola ansett att han hade gjort något hemskt genon att knarka, så hade han inte ens ställt upp inintervjun frivilligt, det kan jag lova!

http://www.dn.se/ledare/signerat/ola-lindholm-drevdebatten-far-komma-senare

http://www.stefanbergmark.se/?p=2556

 

3 svar so far »

 1. 1

  zoega59 said,

  Såg Ola i ett TV-program.
  Det kändes som han slingrade sig hela tiden, och det han sa var samma sak hela tiden

 2. 2

  karlsson said,

  Ola är en förlorare i alla avseenden. Hur har han kunnat få sig knarket? Om han nu vet vem som stoppat i honom knarket borde han för sin egen skull tala om vem som gjort detta, oavsett vem.

 3. 3

  Anders said,

  Fantastiskt att Ola jagas av mediedrevet – hur många tusen andra lullar omkring i sverige påverkade av droger? Hallå pressen – kolla lite på bratsen – där finns det stirriga ögon så det räcker… Fast det är klart – det är ju lättare för harryhaffa och benkebatong att plocka in en kändis om året så de lite credd för att de annars aldrig klarar ut några brott.

  Lika inför lagen – knappast i detta land, där media dömer redan på indikation.


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: