Tycker du illa om någon – du kan lätt få personen fälld för pedofili

Nu får det vara slut på Pinglans ledigheter. För nog finns det material att blogga om.

I Uppdrag granskning berättades historien om barnen som de sociala myndigheterna tvångsomhändertog efter ett telefonsamtal om misstänkta sexuella övergrepp. Berättelsen handlar också om ett antal rättegångar mot mamman och pappan. Enligt programmet var allt baserat på ett enda telefonsamtal.

Samtalet kom till socialtjänsten i Sandviken i september. Där agerade tjänstemännen snabbt. Barnen, två småflickor, hämtades från dagis. Pappan kallades till samtal. Han och mamman förstod ingenting. Men processen fortsatte och barnen fick inte komma hem.

Nästa steg blev polisförhör. Pappan förstod fortfarande ingenting. Det gjorde inte heller omgivningen. Det enda som fanns var telefonsamtalet till socialtjänsten från mammans syster. För systern hade mamman, enligt Uppdrag granskning, berättat att en av döttrarna vid två tillfällen, med långt mellanrum, vidrört pappans penis när hela familjen umgåtts i föräldrarnas säng. Den lilla flickan skulle då ha sagt: Jag mjölkar pappas snopp. I programmet försäkrar föräldrarna att de omedelbart tog bort flickans händer och sade till henne att hon inte skulle göra så. För dem var saken utagerad och blev mer till en rolig berättelse. Det tyckte inte åklagaren som väckte åtal i tingsrätten.

En enig tingsrätt friade pappan efter vittnesmål som stärkte föräldrarnas berättelse. Efter drygt en månad var han fri. Föräldrarna trodde att barnen skulle få komma hem. Så blev det inte.

Åklagaren beslutade sig för att överklaga domen, socialtjänsten att barnen fortsatt skulle vara omhändertagna. Socialtjänsten ville dessutom att omhändertagandet skulle vara varaktigt och drev hela ärendet till förvaltningsdomstolen trots den friande domen i tingsrätten. Även förvaltningsrätten friade.

Efter 68 dagar återförenades föräldrarna och barnen. Men rättsprocesserna fortsatte.

Den tog slut i augusti i år när en enig hovrätt fastställde tingsrättens friande.

Detta stod att läsa i SvD. http://www.svd.se/nyheter/inrikes/oskyldiga-anklagades-for-sexovergrepp_6602130.svd Om detta är sant blir jag fan mörkrädd! Men jag vet ett fall då en man (som dessutom råkade vara utlänning) tog hand om ett gråtande barn, ringde polisen och höll på att åka in för pedofili. Och vad fan gör du om ditt barn ramlar och slår upp ett sår i stjärten? Skiter du i det är det varnvård, tar du hand om det är du en pedofil som våldtar barn!

Detta är svensk rättssäkerhet. Så mycket som petar du på ett barn eller en kvinnna vid fel tillfälle så är du en våldtäktsman!

Och hur ska man veta var gränser går då barnmorskor inte vågar skriva ut p-piller till 14-åringar för att de är rädda för att anklagas för våldtäkt? http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/snart-har-vi-alla-fatt-pedofilernas-blick_6608730.svd

Visst är det bra att man lär barn och vuxna att säga nej till saker som inte känns okej, men då man inte längre vågar visa kärlek, omtanke och trösta, då har moralpaniken gått för långt! http://www.svd.se/nyheter/inrikes/experter-resonerar-kring-nakenfilmning-av-barn_6606938.svd

Nej, jag kommer snarare att tänka på en staty jag såg i Red Light District i Amsterdam där det stod att man skulle respektera sexarbetare! Det är en annan moral där, det är då ett som är säkert!

http://motpol.blogspot.com/2011/11/att-ga-pedofilens-arenden.html

http://www.ninjakossan.se/3166-mardrommen-uppdrag-granskning

http://janrumes.wordpress.com/2011/11/02/socialtjansten-feg-och-inkompetent-precis-som-polisen/

http://staffandanielsson.blogspot.com/2011/11/storebror-socialnamnden.html

http://www.pellebilling.se/2011/11/tre-olika-sexanklagelser/

http://alexjohansen.blogspot.com/2011/11/godtycklig-socialtjanst.html

http://cattasbubbla.se/2011/11/02/debatten-maste-sansas/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=debatten-maste-sansas

http://store.blogg.se/2011/november/hysteriska-myndigheter.html

http://kabo.posterous.com/ett-tydligt-exempel-pa-varfor-statens-makt-bo

http://blogg.grevadlux.com/2011/11/for-barnens-basta/

http://tjejspaning.wordpress.com/2011/11/05/hur-moralpaniken-kan-fa-socialforvaltningen-att-forstora-en-familjs-vardag-under-ett-ars-tid/

http://nattensbibliotek.wordpress.com/2011/11/04/uppdrag-granskning-om-myndighetspersoner-som-saknar-bondfornuft/

http://sjokapten.blogg.se/2011/november/pedofilskrack-eller-barnens-basta.html

http://maukonen.wordpress.com/2011/11/04/nar-kommer-socialtjansten-vara-forutsattningslos-och-opartisk-i-sitt-arbete/

http://bloggis.se/Diana/114183

http://www.pellebilling.se/2011/11/sandviken-fallet-exponerar-allvarliga-problem/

http://hagwall.wordpress.com/2011/11/03/om-moralpanik-pa-brannpunkt-har-med-extramaterial/

http://www.expressen.se/nyheter/1.2611329/flera-jo-anmalningar-efter-uppdrag-granskning

http://www.expressen.se/nyheter/1.2610874/thomas-och-jennie-pedofilanmaldes-var-oskyldiga

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: