Härlig uppgörelse med kulturvänstern av Bengt Ohlsson

Går det att vara kulturutövare i Sverige och samtidigt ifrågasätta vänstern? Kan man känna empati utan att rösta rött? Det frågar sig Bengt Ohlsson som hellre gillar läget än ansluter sig till Kulturslussens dundrande appeller.

Som konstnärligt verksam får du inte vara höger. Så är det bara. Eller, egentligen räcker det med att inte vara vänster. Det möts av förvåning och förvirring; men vänta … jaha … så du bryr dig inte om människor? Du tycker att det bara är pengar och profit som räknas?  

DET kan Pinglan intyga.  Hon känner väl inte så många rena kulturskribenter (men man behöver ju å andra sidan bara läsa en dagstidning för att inse fakta) men väl lärare, bibliotekarier, arkivarier, vårdpersonal, etc, etc för att veta hur landet ligger.

Som icke-vänster anses man vara tråkig. Man knullar inte runt. (Fördomar mot asexuella är helt okej i vänstervärlden, trots at de själva påstår sig vara SÅÅÅ toleranta). Som icke-vänster dricker man inte och röker inte på. (Folk som super som grisar men säger att de ALDRIG skulle ta hasch eller ecstasy- de finns både bland vänstern och högern. Ett jävla hycklarfolk är svenskarna. Och nej, jag är inte rasist, jag är ju själv svensk, så jag har rätt att säga så.)

Vänsterfolk kritiserar andra som inte är rabiata feminister. De anklagar mig för att jag ”inte vill göra något”, precis som Bengt Ohlsson skriver. Vaddå? Sverigedemokrater vill ”också göra något som de tror är bra”,  och inte fan skulle vänstern hylla DEM!

De anser att Israel hatar muslimer då de försvara sig, men då araber försvarar sig mot Israel är det plötsligt OK! Men, som Bengt Ohlsson skriver , israeler är mer ljushyade än araber, det är mer korrekt att skylla mellanösternkonflikten på dem, trots att BÅDA sidor begår grymheter och tar till onödigt våld, vilket både mångar muslimer och många judar inser och säger.

Likaså blir även jag irriterad på då vänstemänniskor klagar på hur feta och oblidade amerikaner är. Dessutom röstar bara drygt hälften och de är för dödsstraff. I synnerhet republikaner är korkade eftersom de vill ha dödsstraff, vilket inte demokrater vill enligt många vänstermänniskor. Men endast 15% av demokraterna är emot dödsstaff i USA och 9% av republikanerna är också emot dödsstraffet, vilket jag skrev för drygt ett år sedan. https://ejkorrekt.wordpress.com/2010/11/28/dodsstraffet-avskaffades-for-100-ar-sedan/

Hade de kommit hem från en resa i Burundi och utgjutit sig lika förklenande om de puckade infödingarna som tror på regngudar hade vi anmält dem för hets mot folkgrupp. Det finns förstås en historisk och kulturell bakgrund till amerikanernas låga valdeltagande. Men den behöver man inte ta reda på, eftersom USA representerar Överheten.

Bengt Ohlsson skriver också MYCKET träffande:

Jag tycker om att sätta fingret på sånt här och skriva om det. Helt enkelt eftersom få andra gör det.

Om alla människor är lika mycket värda, då kan det i vissa lägen och på vissa kultursidor vara viktigt att påpeka att ett moderat finansborgarråd inte är mer värt än en afghansk papperslös flykting – men faktiskt inte mindre heller.

De flesta av oss lever på ett liknadne sätt. Vi jobbar och försöker få våra liv att gå ihop. Men då alla gör det- då är det ett problem för väsnterfolket. Vi vill plöstligt göra livet svårare för småbarnsföräldrar och handikappade, och dessutom tär vi på världens resurser och suger ut de fattiga länderna då vi reser till jobbet, äter mat  för att orka jobba och värmer upp våra bostäder för att inte frysa ihjäl i detta kalla klimat som vi bor i för att inte dessutom ockupera marken för de mer mörkhyade männskor som är bättre än västerlänningar (DÅ talar man minsann inte om rasism).

Och ni vänstermänniskor, ni äger ju också iPhones. Det gör inte jag, kan jag upplysar er om. Men jag driver denna blogg bland annat för att jag känner att jag behöver en motvikt till kultur- och PK-vänstern. Och därför är det skönt att se att det finns fler som skriver om det.

http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/nar-ska-det-roda-rinna-av-kulturens-fana

http://medborgarperspektiv.blogspot.com/

http://stefanolsson.nu/

http://www.pellebilling.se/2012/01/vem-har-godhetsforetradet/

http://bitchbloggen.blogspot.com/

http://www.janolov.se/blogg/2012/01/04/den-goda-manniskan-och-slussen/

http://blogg.grevadlux.com/2012/01/kultur-vanster/

http://nydahlsoccident.blogspot.com/2012/01/roda-fanor-ska-mot-seger-ga-eller-hur.html

http://tystatankar.com/2012/01/04/bengt-ohlsson/

2 svar so far »

 1. 1

  nisse said,

  Det är inte vänster som är PK det är höger som är PK. Politiken och policyn i västvärlden är helt klart höger, så hur kan vänster vara PK?

 2. 2

  Sara S said,

  Det är säkert jobbigt att vara höger om man jobbar med kulturvänster-folk. Men vad är det att gnälla ut om på tre tidningssidor? På mitt jobb finns mycket SD:are som tar plats och de tycker jag är ”PK” och hjärntvättad om jag inte håller med dem eller tycker att det är kul med rasist”skämt”. Inom polisen kan jag tänka mig att man kan bli utfryst om man är mjukisvänster och om man bor på Djursholm är det knappast populärt att vara sosse. Bengt verkar ändå inte ha det så jobbigt och om han inte gillar umgänget kan han väl byta? Dessutom stör jag mig på att han inte nämner personerna i fråga med namn, dels för att det vore mer rakryggat, dels för att han nu antyder att det han beskriver skulle vara typiskt för alla vänstermänniskor inom kultursektorn.

  Sen har jag faktiskt aldrig stött på argumentet att Israel skulle vara onda och hata muslimer och att man ska vara emot Israel för att de har ljus hy. Det är löjlig argumentation. Likaså att kulturvänstern skulle mobba kungen för att han har dyslexi, exakt vem har gjort det? Eller att kulturvänstern skulle hata amerikaner och mobba dem för att de är feta och dumma. Seriöst, det är väl inget som vänstern skrivit? Jag har då aldrig läst eller hört något sådant från vänsterhåll. Kritiken mot USA brukar snarare handla om deras kapitalism och krigföring.

  Sen det där med livsstil så var jag organiserad inom den radikala vänstern under några år. Och jag kan inte påstå att det var någon homogen livsstil där inte. Det fanns de som drack på krogen var och varannan dag. Men det fanns också ganska många som var nykterister och aldrig drack, och det var ingen som gnällde på dem. Det fanns några som rökte gräs, men det var rätt ovanligt. Det fanns de som gillade finkultur och de som gillade Eddie Meduza och de som gillade både och (jag t.ex.) och det fanns sådana som inte brydde sig om konsumtion för fem öre och de som var teknikintresserade och köpte nya Iphonen när den kom osv. Det var faktiskt en väldigt öppen o tolerant miljö vad gäller livsstil där väldigt olika människor kunde samsas på ett bra sätt. Däremot hade man inte alltid en så tolerant syn på personer med högeråsikter.


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: