Hur bra har vi det egetligen?

Snart trillar besked om våra pensioner ner i våra brevlådor.  Nytt för i år är att prognosen för den allmänna pensionen har kompletterats med ytterligare en ålder för pensionering utifrån livslängd.  Anledningen till detta är att de yngre komemr behöva arbeta längre eftersom de lever längre.

När beslut togs om hur det nya pensionssystemet skulle se ut, 1994, utgick beräkningarna från den genomsnittliga livslängden för de som var födda 1930.

När livslängden nu har ökat innebär det att kapitalet som samlas ihop under yrkesåren behöver delas upp på flera år. Det gör att utbetalningen per månad blir mindre.

Mna har rätt att arbeta till 67 års ålder – men alla har inte möjlighet att arbeta så länge. Och många börjar inte jobba förrän de är 25. Antingen är man arbetslös eller så utbildar man sig för att inte bli arbetslös. Och många gånger får man inte ens jobb då!

http://www.e24.se/pengar/din-ekonomi/sa-lange-ska-du-arbeta_3302537.e24

Samtidigt ökar arbetslösheten, och de blir svårare att få jobb…

http://www.e24.se/pengar/din-ekonomi/allt-svarare-att-fa-jobb_3295801.e24

Helt obegripligt att de vill att man ska föda fler barn och ta in fler invandrare – har inte ungdomar och utlänningar det svårt som det är?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: