När ska feministerna sluta vara bitterfittor?

Statistik visar att skillnaden mellan män och kvinnor kvarstår.

När programledaren och krönikören Hanna Hellquist påpekade det i radion blev det liv bland lyssnarna.

– Det finns ett sådant kvinnohat att man blir mörkrädd, säger hon till Aftonbladet.

Men om det nu är så att kvinnor i snitt tjänar 9000 kronor mer än män, så kanske de har andra yrken än män, de jobbar deltid oftare, de gör ett sämre jobb – det finns många förklaringar på varför det är så.

Visserligen råder orättvisan att de som tjänar bäst (i regel, undantag finns) är män med barn, kvinnor med barn tjänar sämst. Men har man gjort jämförelser i lön mellan barnlösa män och barnlösa kvinnor? Är skillnaden lika stor där är det könsdiskriminering, annars kanske man ska tänka på hur man vill leva, om nu folk är så korkade att de diskriminerar.

Ja, jag vet att jag låter rabiat, men skulle någon säga att det är diskriminerande att straffa de som väljer att ta illegala droger, även om de inte skadar andra? Nä, då säger svensson att man får skylla sig själv, det handlar om dina handligar.

– Folk verkar tro att feminism och genusfrågor är en känslofråga, de ser inte att det är en samhällsstruktur. De tar inte de kunskaperna på allvar, säger Hanna Hellquist till Aftonbladet.

– Det rasade in kommentarer under programmet, folk blev oerhört uppretade. De förstod inte hur en feminist fick sitta i statlig radio och vräka ut sitt manshat.

Tja, det beror nog på hur Hanna lade fram snacket. Det är nämligen inte bara män som diskriminerar kvinnor, kvinnor diskriminerar andra kvinnor också. Kom det fram i radion, Hanna? Jag vet inte, jag har inte hört programmet.

Sverige pekas ofta ut som en förebild när det gäller jämställdhet, men Hanna Hellquist menar att vi inte har kommit så långt.

– Fast kvinnor vill inte gå med på den bilden, och männen vill inte vara en del av den. Alla stretar emot eftersom det är obekvämt, säger hon till Aftonbladet.

Kanske lider varken män eller kvinnor av den struktur som råder? Och jag har då aldrig haft de problem som kvinnan tar upp. Men då det har hänt, så är det inte män som har klagat, det är snarare kvinnor som inte anser att jag är en riktig kvinna som inte vill ha barn, typ.

Så, snälla kvinnor, följ inte strömmen som en flock höns, utan TA för er istället för att klaga på att männen inte släpper fram er. Skaffa inte barn och gå inte in i förhållanden, det gagnar varken er ekonomi eller ert känsloliv. Bli självständiga i stället för att vara sådana bitterfittor för fan!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14295658.ab

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2024&artikel=4925814

Får väl lyssna på vad Hanna säger. Intressant är också att – Storebror ser dig…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: