Får vilka idioter som helst gå lösa?

Tvåbarnsföräldrarna Linus  och Sara vägrar tala om vilket kön deras barn Sasha och Nikki har.  Det säger ”hen” eller deras namn. Att säga ”hen” kändes inte naturligt, men, vad gör man inte för att skapa nya könsroller och nya könsidentiteter.

Linus berättar vidare:

– På BVC säger de ofta ”lilla gubben” eller ”lilla damen” beroende på barnens klädsel. Så tar vi av blöjan varpå de genast byter pronomen. Men vi brukar inte rätta dem, säger Linus.

Men vad fan? Om han sätter på barnet kjol, så hoppas jag att han går i kjol själv på jobbet! Eller iallafall hemma!

Hur gjord ni barn, förresten? Inseminerade ni Linus med spermier från Sara?

Sorry, detta ÄR fan inte mer naturligt än de könsroller som finns i sanhället idag. De har tillkommit genom århundranden för att samhällen ska överleva. Ska man diskutera något som ens är i närheten, så ska man snarare fundera på varför man förökar sig över huvud taget när jorden är överfull av människor redan.

Man undrar om detta inte är barnmisshandel. Även om DU tycker att det är bra att din pojke går i kjol så ser inte samhället ut så. Hen med snopp blir mobbad i skolan och får inte jobb sedan. Oavsett vad genuspedagoger tycker.

Men, säger någon, om han, förlåt, hen, nu vill ha klänning, han måste ju få bestämma själv över sitt liv.

Fine, låt mig göra det. Låt mig få ta droger i massor hemma. Det känns okej för mig, och min livskvalitet höjs om jag känner att jag kan vara mig själv.

Tror ni att jag blir en accepterad medborgare i detta samhälle?

Världen är full av pappskallar måste jag säga…

 

 

http://www.dn.se/nyheter/sverige/vi-sager-inte-barnens-kon

http://bryngelsbetraktelser.blogg.se/2012/february/storre-idioter-far-man-ju-leta-efter.html

http://madonnans.wordpress.com/2012/02/16/hen-ar-ett-barn/

http://hjalfred.blogspot.com/2012/02/det-finns-viktigare-saker-att-ta-itu.html

http://maukonen.wordpress.com/2012/02/16/vet-de-om-fran-borjan/

http://store.blogg.se/2012/february/stackars-kids.html

http://www.dn.se/dnbok/dnbok-hem/bok-om-hen-gav-medialt-genomslag

http://grijshufvud.blogspot.com/2012/02/snart-oppnar-de-socialkonservativa.html

22 svar so far »

 1. 1

  Malin said,

  http://sv.wikipedia.org/wiki/David_Reimer

  Här är en sorglig berättelse om en ”hen” som tog sitt liv..

  • 2

   Pinglan said,

   Jag känner till historien, och den ÄR verkligen en bekräftesle på att man inte fostras till man eller kvinna, man föds till det. Vad än genuspedagoger säger.

 2. 3

  Highness said,

  ”Världen är full av pappskallar måste jag säga…”

  Tack för att du så elegant bekräftar ditt eget påstående.

 3. 5

  sexistnytt said,

  Alltså jag blir upprörd på hur knäppt folk vänder den här debatten. sSen när är det ”indoktrinering” att uppfostra barnen NEUTRALT?

  Det bästa är väl att låta dem bygga sin egen identitet? Om de vill ha blått, låt dem ha det, om de vill leka med dockor, låt dem göra det, om de vill kallas ”hen” eller ”hon” eller ”han” låt dem välja det, men låt inte det vara dagis, läkare eller någon annan som bestämmer det utifrån deras utseende, låt dem välja själva!
  Detta är lätt det bästa försöket hittills att låta barn växa upp som barn och inte som ett kön samt att låta identitet vara något obundet och fritt!

  • 6

   Pinglan said,

   Word, kunde inte sagt det bättre själv!

   • 7

    Birger F said,

    Ursäkta, men motsade inte du just hela ditt inlägg med den där kommentaren? Nog för att ditt inlägg var lite förvirrat, men…
    Nåja, för egen del tycker jag också könsneutral uppfostran är intressant och jag tycker det är modigt. Upplägget kanske kan ifrågasättas, men grundtanken är fin för den indoktrinering vi har idag i samhället är det som egentligen är sjukt och färgat av förtryck från historia och kultur.

 4. 8

  Robert said,

  Du jämför droger med könsneutralitet? Det finns inget farligt i att en kille blir mer feminin för att han känner att det är rätt väg att gå och inte hindras av hans omgivning och hans samhälle.

  Att hans far inte går med kjol till jobbet/hemma är för att det är oacceptabel i _hans_ miljö. Det Linus vill göra att förändra så att om hans son vill bära kjol till jobbet ska han inte bli ut mobbad och arbetslös för en sådan sak.

  • 9

   Pinglan said,

   Vi är inte där än att barn (eller vuxna) kan få se ut som de vill utan att få fan för det. Och det är oftast de andra vuxnas fel.

   Jag kan också tycka att män och pojkar ska få ha klänning om de vill, i synnerhet på sommaren, men då vuxna tvingar de som inte vill är det inte okej.
   Oavsett om det gäller flickor i niqab eller pojkar i kjol. Väljer de själva -fine! Men då ska det komma fårn individen själv.

   Att jag nämnde droger i samma andetag var just för att belsya att man ska få ha rätt till sin egen kropp – ingen annan ska bestämma. Men det är var staten verkar vilja göra. Och ser jag det så – så är det värre än sjuka ideal, som i större grad än dessa PK-åsikter kommer från gräsrötterna. Det är inte politker som säger att kvinnor ska banta in absurdum – det är andra kvinnor!

   • 10

    Birger F said,

    I en ”vanlig” familj så har man aldrig valet att kunna ha kjol på sig om man vill och är pojke. Man blir alltså tvingad att ha pojk-byxor. Eller hur? I familjen i artikeln låter de barnet välja fritt: vad vill du ha på dig, byxor eller kjol? Sen väljer ungen vad den vill, för dagen. Inget av dessa val är fel. Frågan är då: vilket av dessa två är indoktrinering?

 5. 11

  m said,

  Men – vänta lite här nu? Du påstår att en man skulle bli mobbad, och inte få något jobb, om han bar kjol? För att det är normen?

  Jo, men visst, det är sant. Det är normen. Men det betyder ju självkalrt inte att det är en bra norm. Och vet du hur man bryter normerna? Man går emot dom. Förr i tiden var det ju fan inte okej för en kvinna att gå runt i kostym. Men nu är det ju det. Det är inte alls någonting ovanligt. Men detta hade ju förstås aldrig hänt om någon inte gick emot normen?

 6. 12

  Ja jag hoppas verkligen att den där ”hen”pappan själv går i kjol precis som du skrev.. men jag tyckte inte att det såg ut så på bilden av honom.. eller henom eller vad fan han nu själv vill kalla sig

 7. 13

  george said,

  det är ju förnekelse eller undvikande av sanning. alla däggdjur har kön. vissa djur är tvåkönade, men inte samtidigt oftast vad jag vet. men kommer vi till en nänniska så är det fel men kön och olika roller, då ska vi förneka det istället för att ta och rätta till felet. som med porrfilmer, det är dålig kvinnosyn, men sen har vi action filmer där den synen är ifrån och då är det ok som underhållning. kan inte bara folk börja se ursprunget till problemet nån gång? dessutom så länge vi har hierarkiskt samhälle där en viss titel ger status och bättre villkor, privilegier, så kommer det att finnas orättvisor bland de grupper, avsett om vi förbjuder porrfilmer eller förnekar vår kön. det kanske blir värre om man förnekar kön, eftersom det blir svårt socialt, män har oftast manliga kompisar och kvinnor kvinnliga, de har liksåm sina liknande problem att ventilera i förhållanden, barnuppfostran, kläder etc. hur man än vänder så kommer den hen att vara mer insatt i menstruationsfrågor än en annan hen, lika bra lära sig det iställlet för att få en shock i vuxen livet.

 8. 14

  Pinglan said,

  Det jag menar med inlägget är att jag snarare blir tokig på att dessa tokiga genusforskare ska fostra oss till något vi inte är – likväl som den så kallade normen gör det. Men som jag försökte förklara – normer sätter vi själva upp, men då media och staten gör det så skrämmer det mig, ty då anses man vara mer eller mindre samhällsfarlig om man nu inte råkar tro på det de säger. Det kan man ju bara se på i Svelands artikel, där de som inte anser att alla ska ha samma rättigheter och skyldigheter eller de som anser att det finns skillnad på kvinnor och män jämförs med massmördare, rasister och terrorister!
  Och, ja, JAG anser att man väljer själv! Jag kan säga att jag stör mig allra mest på dessa kvinnor som hatar heteronormen – men ändå gifter sig i kyrkan i vitt och med tärnor och hela faderullan! Så skaffar de barn och klagar på hur jobbigt det är – och vad gör de? Jo skaffar FLER ungar! Så, ja, du väljer vilka normer du vill föjla. Och vill du uppfostra ditt barn till identitetskriser – fine, GÖR det!
  Men kom inte och klaga sen när ungen gör själmordsförsök!

 9. 15

  Per Forssell said,

  Trodde först att jag läste fel i dn.se! Är utlandssvensk sedan 20 år i ett latinamerikanskt land och representerar Sverige inom visst kulturområde. Jag är mycket stolt över att vara svensk för alla dom fina värderingar vi har och berättar gärna om dom, men det här tror jag inte jag kommer att nämna, då kommer man att tro att vi har blivit tokiga!
  Stackars ”hönor”!

 10. 16

  Per said,

  Våra könsroller är evolverade under tusentals år. Förvisso går det förändra dem – men vad är det värt om konsekvensen blir att populationen slutar att fortplanta sig (vilket sker i västvärlden nu) och till slut dör ut? Javisst ja, då får vi lösa det genom invandring från kulturer som inte har accepterat genusvansinnet… Att invandrarna själva sedan kan leva sina liv helt utan kritik från genuspseudovetarna är ytterst märkligt.

 11. 18

  Stig Göran Gustafsson said,

  Tja, det finns folk som tror på flygande tefat, den obefläckade avelsen, enhörningar, Bibeln, Jehovas vittnen, det finns folk som förnekar förintelsen osv. Hitta bara på en teori om t ex tomaternas själsliv så ska ni se att inom kort samlas en skara troende kring den.
  Så har det nog varit sedan vi reste oss på bakbenen och så håller det säkert på tills bakbenen inte bär oss längre.
  De hen-troende och radikalfeministerna kommer, finns ett tag och försvinner. Betänk att jorden har cirka sju miljarder människor och det här handlar om en handfull under polcirkelns förtrollande ljusspel. Vem bryr sig?

 12. 19

  […] idéer och experiment är det fritt fram för och det förekommer också (läs här), som detta att röra samman pojke och flicka, tillämpa alternativ undervisningsmetoder och pådyvla sina barn märkliga […]

 13. 20

  DonDoc said,

  Förr hade vi rasbiologi.
  Nu har vi genusvetenskap.
  Båda starkt understödda av staten.
  Vad har vi imorgon?

 14. 21

  vaktjavel said,

  Så att ta intryck från genusforskare som Tina Leijonborg och hennes likar är mindre galet än att ta intryck från Optimus Prime?

  Jag är mest road av den här debatten dock, även om jag tycker att neutralitet är bra i de flesta lägen, som den vidriga man jag är.
  Klart kidsen ska få välja själva, men ska man sätta på dem bägge (sina två fiktiva barn alltså, ett av vardera biologiska kön) röda/gröna overaller för att det är könsneutrala färger, eller ska man sätta på dem gröna/röda overaller för att de syns bra? 🙂

  Jag lekte med He-Man och My Little Pony när jag växte upp, jag har inte blivit varken bög, transa eller sinnessjuk för det.
  Tycker det är lite överdramatiserat, men självklart ska det i vanlig ordning hetsas i diverse media hur vi ska bete oss. Vilket är synd, givetvis, eftersom när idéer väl är kläckta brukar de nå ut ändå, och det tar TID att förändra ett samhälle.

  Men feminism-hbtq-slentrianvänster-folket verkar alltid vilja att allt ska ha hänt redan igår, vilket av naturliga orsaker inte är möjligt alla gånger. Softa lite, liksom.

 15. 22

  Per A said,

  Vi har lagt upp det på samma sätt fast tvärt om så att säga…


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: