Loreen vill aldrig ha barn

I dagens Expressen  – den tryckta upplagan – var en intervju med Loreen. Fast nog var det intressant att detta var dagens löp : Loreen vill aldrig ha barn.

Är detta av så stort nyhetsvärde – att någon inte vill ha barn? Och orsaken är just en av de som jag själv anger som barnfri – vi bör ta hand om de barn som redan finns innan vi fortplantar oss! Jag har tänkt likadant – ska jag absolut ha barn så ska jag adoptera. Inte konstigt alls, det finns mycket adoptioner i släkten och många av mina och mina syskons vänner är adopterade – allt ifrån Sverige till andra sidan jorden!

Precis som jag är Loreen också det äldsta syskonet – fast hon har åtta yngre syskon i stället för två!

Hon berättar också om sitt marockansk-berberiska ursprung och funderingar kring religion. Hon mediterar, men har läst mycket om de stora religionerna – som alla har likheter med varandra. Och det bästa hon sade i hela intervjun var:

– Jag har svårt för segregeringar av typen ”jag är feminist” eller ”jag är muslim” eller ”jag är kristen” eller ”jag är nazist”. Jag tar avstånd från allt sådant. Vi är lika allihop.

Låter som en riktigt sympatisk person, Loreen Talhaoui. Det enda jag undrar är varför hon hävdade att hon var feminist då hon fick veta att hon skulle tävla i Baku. I denna intervju tar hon avstånd från feminism, nazism och fanatisk religiositet. Var är hon felciterad?

1 Response so far »

 1. 1

  Mrs G said,

  Tydligen så är det ett ganska så intressant ämne. Lite udda och inte det som förväntas.
  Jag har själv ställt upp i ett reportage i Expressen Söndag i samma ämne, och mitt blogg inlägg ”Att välj ett liv utan barn” http://wp.me/p1uIV8-2z0 är mitt hittills mest uppmärksammade inlägg.
  Fråga mig inte varför egentligen.
  De flesta vill ha barn, gärna flera och sen finns det då personer som jag som inte vill.
  Inget konstigt med det.

  Jag är ej heller feminist, fast det har inte med saken att göra.

  Mrs G


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: