Bitterfittan uttrycker sig minst sagt märkligt

Maria Sveland mötte sina meningsmotståndare på en pup, och säger att det är något av det märkligaste hon upplevt. Jag är inte förvånad. Med de konstiga åsikter hon har så är det säkert märkligt att träffa de som inte ser på saker och ting som hon.

Och nog är Bitterfittan märklig. Hon beklagar sig  över att andra menar att det inte finns ojämställdhet. Det är inget som jämställdister påstår. Ojämställdhet finns. Gentemot kvinnor och mot män. Sveland säger då att när det kommer till den delen i debatten som handlat om det allvarliga politiska läget där en alltmer högerradikal rörelse just nu kyler Europa har förnekelsen varit både total och absurd. I stället för att tydligt ta avstånd från de högerradikala och rasistiska partier som nu samarbetar med flera regeringar i Europa har ett antal debattörer lagt skuldbördan på vänstern. I den här debatten har det hetat att väns­tern måste rannsaka sig själv. Väns­tern vägrar att tala om hela verkligheten. Vänstern måste formulera principer för en gemensam framtid.

Men det kanske är det vänstern måste göra. De kan inte bara anklaga högern för att vara intolerant och sedan bära sig lika fördomsfullt åt själva!

Hon talar vidare om att högern samarbeta med islamofober, rasister och nationalister. Och att de har samma hat mot feminister. Själv läser hon inte hatiska mejl, men hon undrar vad de är för slags människor som hatar.  Sveland raljerar över de som är emot insemination för att de är rädda att män ska dö ut.

På puben frågar hon Per Ström varför han hatar feminister. Han svarar:

”Jag svarade att det var en lång process, till stor del baserad på stigande irritation över de många kollektiva anklagelser som under många år haglat över gruppen män (som jag ju tillhör). ’Vi får hela tiden höra att män slår, män våldtar, män startar krig’, exemplifierade jag.”

Då säger Sveland att det ju är män som begår våld, våldtar och startar krig! Sedan säger hon att  liksom antifeministerna känner sig anklagade av feminister känner sig rasister anklagade av antirasister. Påståendet att ”Jag är inte rasist, jag tycker bara att invandringen har en del problem…” har obehagligt nog dykt upp i en del av inläggen, säger Sveland.  Hon säger att hon mycket väl skulle kunna gorma om att hon känner sig kränkt och anklagad varje gång någon försökte påtala den växande rasismen hos många etniska svenskar. Men hon har inga problem med att inse min skuld. Hon är inte rädd för påståendet att alla vita är rasister för denna  bittra fitta säger sig veta  att det i viss mån är sant!

Men herregud! Nu börjar jag verkligen undra vem som hr fördomar! Fine, alla vita är rasister (är alla svarta det också, Sveland?), alla män är våldsamma – men då är väl alla kvinnor falska?

Män som Pelle Billing och Per Ström är inte intresserade av ett jämlikt samhälle enligt Maria Sveland.  De envisas med att jämställa våldet mot kvinnor med våldet mot män, trots att statistiken enligt till exempel Brå visar att 85 procent av dem som utövar våld mot kvinnor är män. Men våld ska väl fördömas oavasett vem som utövar det? Är det inte viktigare att kämpa mot våldet i sig än att anklaga män för att vara sadister?

Så tar Maria upp detta med vårdnadstvister. Det är ingen slump utan har att göra med den framväxande aggressiva papparättsrörelse som delar antifeministernas avsky mot feminister. Här återfinner man samma paranoida bild av feminister som till varje pris vill ta barnen från papporna. I deras värld finns det en hämndlysten frånskild kvinna bakom varje anklagelse om sexuellt övergrepp eller misshandel, ivrigt påhejad av en feministmaffia och en statsfinansierad kvinnojoursrörelse.

Att feminister i alla tider kämpat just för att förmå männen att ta mer ansvar för barn och familj och bli mer närvarande i sina barns liv är ett faktum som de helt enkelt ignorerar. Här handlar nämligen kampen inte om att ta sitt ansvar som pappa (med allt vad det innebär i tid, omsorg och pengar) utan om pappors ovillkorliga rätt till sina barn. Oavsett om det är en pappa som misshandlat sin före detta fru inför ögonen på barnen. Oavsett om barnen vägrar träffa pappan (något som de tolkar som en hämndlysten före detta frus hjärntvätt av deras gemensamma barn).

Detta enligt Sveland. Visst finns det män som misshandlar fru och barn – män är ju våldsamma – men det finns också kvinnor som vänder barnen mot pappan – kvinnor är ju falska! Och hur kan Sveland påstå i samma andetag att männen inte tar ansvar? För det första är det väl olika på män och män? För det andra så finns det en och annan kvinna som inte släpper in någon annan än sig själva då det gäller att ta hand om barnen.

Så går Sveland över till ABB. Hon skriver att Anders Behring Breivik var en mycket störd människa fylld av hat mot såväl feminister som muslimer. Efter den 22 juli fylldes bloggosfären av inlägg som tog avstånd från Breiviks terrordåd men som höll med om hans åsikter. Genom sina terrordåd har han gjort grovjobbet åt den vardagsrasism som alltmer smyger sig in i finrummen just nu. På samma sätt banar de extrema, anonyma kommentatorsfälthatarna och hatbloggarna vägen för en mer rumsren antifeminism.

Och? Vad har hans illdåd med folk som inte gillar Bitterfittan att göra? Gör du dig inte till ett offer, nu, Maria? Dessutom, bara för att jag anser att judar också bör ha ett eget land,  att män och kvinnor ska ha samma rättigheter eller inte vill ha barn så mördar jag inte! Hur fan kan du påstå något sådant, fascist?

Ja, jag tiger offentligt. Ja, jag är anonym. Jag bor i Sverige, där feminism snarare anses vara det rätta. Och jag vill gärna ha kvar mitt jobb och inte ha problem där. Ty DÄR tänker de som du, Sveland! Men här är ett tips: http://www.dn.se/kultur-noje/med-henerator-kan-du-surfa-konsneutralt 

http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/i-tystnaden-vilar-fornekelsen-av-orattvisorna

http://www.radikalen.com/04024/sveland-famlar-i-sitt-sedvanliga-morker/

http://www.walloftext.org/6503

http://www.pellebilling.se/2012/03/min-replik-till-sveland-finns-nu-pa-newsmill/

http://tyckerierna.blogspot.se/2012/03/oppet-brev-till-sveland.html

http://store.blogg.se/2012/march/trottsamt-intill-doden.html

http://maukonen.wordpress.com/2012/03/27/jamstallhetsforesprakarna-avskyr-feminister-och-hatar-kvinnor/

2 svar so far »

  1. 1

    David said,

    Pär Ström svarade ju inte på den frågan (se t.ex., Pärs egen blogg eller läs Pelles inlägg som du själv länkade till). Det var väldigt omoraliskt av Sveland att lägga fram det så ohederligt.

  2. 2

    Leif said,

    Precis som David påpekar: Sveland ljuger om sitt samtal med Pär Ström. Hennes fråga om varför Pär Ström hatar feminister ställdes aldrig så. Frågan är ju av samma typ som ”Har du slutat slå din fru?”.


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: