Men det är väl självklart!

Många jobbmejlar och har arbetsrelaterade samtal samtidigt som de är hemma och får ersättning för vård av barn. Men det är förbjudet, meddelar Försäkringskassan på tisdagen. 7 av 10 ”vobbar” om det inte går att göra på annat sätt.

Vsserligen kan det vara så att det är ett arbete som MÅSTE utföras och man jobbar hemma. Men då ska man inte ta ut pengar från Försäkringskassan för att man vabbar – då jobbar man ju hemifrån!

http://www.dn.se/nyheter/sverige/forsakringskassan-nobbar-vobb

Och det finns de som vabbar trots att deras ungar är friska utan minsta tanke på sina arbetskamrater som får jobba häcken av sig! Jag vet, jag var tidigare på en sådan arbetsplats, och idag tackar jag Gud att jag inte jobbar med småbarnsföräldrar nära mig!

http://snawitz.blogspot.se/2012/03/vad-ar-problemet.html

Som en i kommentatrosfältet skriver: VAB-arna är de sanna fuskarna, och i stället för att ta itu med detta så ska kroniskt sjuka och handikappade ut i arbete! Alliansen har stor skuld i detta men jag tror inte att de rödgröna skulle köra en så mycket annorlunda linje, de daltar ju ÄNNU mer med småbarnsföräldrar! Hur många gånger är inte de hemma och tittar på OS medan de säger att barnen är sjuka? Visst, de som inte har barn missköter sig också , men de får vackert sjukskriva sig själva eller ta semester. De får inte någon ersättning mig veterligen för att de fuskar.

Det jag snarare ser som ett problem är att gränsen mellan jobb och fritid ÄR mer flytande idag. Är jag sjuk, men inte är helt däckad i feber, så nog fan kollar jag mailen någon gång! Å andra sidan tar man ju ändå ut flex eller semester för vem fan vill ha karensdagar?

Så det är kanske systemet som borde bli enklare. Men likväl ska man INTE ta pengar BÅDE från arbetet och försäkringskassan.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: