Konsert med Sizzla inställd – eftersom Sizzla är homofob

Den kritiserade jamaicanske reggae-musikern Sizzla stoppas från att spela i Sverige för andra gången på kort tid. Han skulle ha spelat i Stockholm på onsdagskvällen, men sent på eftermiddagen ställdes spelningen in.  Orskat – han är homofob och skräder inte orden, direkt.

http://www.dn.se/kultur-noje/musik/homofobisk-reggaestjarna-stoppas

Men Jesus, vad ÄR detta? Hade killen hatat tjocka och skrivit elaka texter om att man ska banta, hade folk bara skrattat åt det. http://metrobloggen.se/mormormarta/i-sverige-ska-man-vara-gay-men-inte-tjock/

Dessutom trodde jag att folk hade rätt att ha åsikter i det här landet, även åsiker som är uppåt väggarna. http://hakans-blogg.blogspot.se/2012/03/till-en-viss-grans.html

Nä, låt killen spela och ta istället debatten om vad det är han sjunger. Så gjorde man då jag var barn och artister sjöng om att droger var bra, religion var fel, kvinnor var mindre värda eller vad det nu kunde vara. Men inte censurerades de!

Riktigt intressant är att Alexander Bard som talar så varmt om att även avvikande meningar ska tillåtas vill bojkotta homohataren. http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/article14594250.ab 

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/article14594337.ab 

Jag kan hålla med om att Sizzla är ett pucko i superklass som sjunger att han vill döda homos, men har denne Sizzla gort allvar av sina hot? Har han slagit ihjäl någon bög? I så fall ska ju killen bakom lås och bom, inte på spelning.

Det finns säkert de som vill se mig död också. Men så länge ingen hotar mig eller skickar något personligen till mina brevlådor, så får ni tycka illa om mig om ni vill det, ni har ER åsiktsfrihet. Och det är skillnad på att ha åsikter och på att verkligen försöka döda!

Bör vi inte bojkotta Eminem också, han har väl inte heller de mest rumsrena åsikterna om kvinnor och homosexuella han heller?

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article14595875.ab

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article14540992.ab

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/article14598456.ab

9 svar so far »

 1. 1

  tallmyr said,

  Nu handlar det ju inte om att han sjunger ”elaka texter” om homosexuella. Han har ett flertal gånger uppmanat till att använda våld mot homosexuella, inkluderat dödligt våld.

  Precis som han har sin rättighet till yttrandefrihet (även om många av sakerna han har sagt närmar sig uppmaning till brott), så har alla andra också rättighet till att tycka att han är en idiot, och att de som stödjer honom är idioter.

  Det vackra med yttrandefrihet. Du får säga vad du vill, och gillar jag det inte så kan jag bojkotta dig.

  • 2

   Pinglan said,

   EXAKT! Jag tycker också han är en idiot, och jag bojkottar. Men det är MITT val, inte något som har tvingats på mig.

 2. 3

  Asp said,

  Jo, men detta är ju egentligen arrangörens sak – precis som Sizzla har rätt att sjunga om vad han vill, så torde arrangören ha rätt att bestämma vilka artister denne vill placera på scen. Sen håller jag i och för sig med om att det är jäkligt PK och om det är nån i sammanhanget som jag skulle överväga att bojkotta så är det väl snarast arrangören.

  • 4

   Asp said,

   Det slog mig precis att Sizzla ju faktiskt hade skrivit under ett avtal som han sen sket i. Med det i åtanke så tycker jag egentligen inte att det är så märkligt att arrangören säger nej (även om det är möjligt att denne hade gjort det även om det inte fanns nåt avtal).

  • 5

   Pinglan said,

   Helt sant. Det intressanata är ju att artisten först skulle uppträda – och sedan drar man sig ur för att artisten inte är PK. Säger man från början att enbart personer som inte hatar homos, feminister, nazister, drogmotståndare, whatever, får uppträda här, så håller jag med, DET måste vara upp till arrangören att bestämma. Precis som jag måste få ha frihet at bestämma vem jag vill anställa på mitt jobb som chef.

 3. 6

  Jag undvek att läsa hela denna bloggpost men tänkte ändå kommentera att du borde byta färg så inte läsaren får ont i ögonen alternativt ett epilepsianfall av det taskiga grafiska valet… =)

  • 7

   Pinglan said,

   Helst skulle jag vilja ha en grafik som blinkar och glittrar, men det var en kompis som hjälpte mig, jag får tala med min kompis

 4. 8

  Magnus said,

  Bögar skapar större rubriker än allt annat… Skulle han sjungit om invandrare, muslimer eller något annat liknande skulle det uttryckas ”Yttrande frihet”. Men ett snett steg om Bögar väcker döden ur graven… han är avskydd! Inte för att något utav de är rätt eller fel… men varför är man så hypokritisk!

  • 9

   Pinglan said,

   Så menar jag också. Som sagt, arrangören bestämmer själv vem han eller hon vill ska få spela eller inte, och även jag anser att någon som sjunger om att döda mina homosexuella vänner är ett pucko utan dess like. Men det är detta att man är hycklande och lägger för den politiska korrektheten utan att tänka som stör mig. Som jag skrev i inlägget, ta hellre upp att killen är en idiot och bojkotta honom som konsument i stället för att förbjuda.


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: