Är det Maria Larsson som ligger bakom holländsk rasism?

Regeringen gör nu tillsammans med Stockholm, Göteborg och Malmö en gemensam satsning mot cannabis under namnet ”Trestad 2”. Projektet ingår i en årlig satsning för att öka kunskapen om cannabis bland unga och föräldrar på sammanlagt 12 miljoner kronor, skriver företrädare för de tre städerna tillsammans med barn- och äldreminister Maria Larsson.

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/oroande-att-fler-unga-roker-cannabis_7113555.svd

I ett europeiskt perspektiv har vi fortfarande har en relativt god situation. I vissa länder i Europa har nästan hälften av landets 16-åringar provat narkotika. Allt måste göras för att förhindra att vi också hamnar där. Detta enligt Maria Larsson. Hur kan hon då förklara att var femte skolelev i Sverige har testat cananbis då, trots att vi har en nolltolerans mot narkotika i detta land?

Och kanske är inte drogen så farlig som hon säger, om en femtedel av ungarna använder drogen är de väl antagligen ÄNNU fler vuxna som röker på då och då. Vuxna som sköter sina jobb och sina privatliv.  Nu säger kanske någon att det är ungdomar som puffar i ungdomligt oförstånd och inte gör det som vuxna. Själv gick jag på den statliga propagandan som barn och ung, som vuxen lärde jag mig tänka själv.

Och, nej, det är inte ofta jag röker på. Man kan faktiskt bruka cannabis också.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/storstader-bekampar-cannabis

Tolv miljoner kronor ska gå av våra skattepengar för att öka brott och för tidig död i detta land, där fler dör av drogmissbruk än i Holland. Man dör nämligen inte av at röka på.

Men nu kommer väl kossan få som hon vill.  I tre provinser i Nederländerna kommer förbjuda turister att puffa från och med nästa år.  Gudskelov drabbar det inte Amsterdan. Det ligger i Noord-Holland. http://www.dn.se/nyheter/varlden/turister-ska-forbjudas-besoka-cannabiskafeer Då man läser detta i DN är det så att man undrar om Maria har haft ett finger med i spelet.

Många holländare är dock oroliga för att cannabis kommer säljas svart på gatan till turister då ”wietpas” införs.

Och är inte detta främlingsfientlighet så säg? Tänk om man skulle förbjuda  romer att besöka guldaffärer? Eller låta dörrvakten sätta upp handen så fort en muslim närmar sig en pub? Eller förbjuda alla finska medborgare att gå in på Systembolaget eller till järnhandlaren som säljer knivar?

Muslimer får ju inte gå på pubar i sina egna hemländer. Så varför inte tänka på deras hälsa i Sverige? Skillnaden är att då holländare gör på detta sätt så lovordar man dem, om svenskar skulle göra så är det rasism.

http://peterharold.wordpress.com/2012/04/27/ar-inte-detta-framlingsfientlighet-sa-sag/

Men det finns gudskelov de som tänker annorlunda.

Två 21-åriga män från Danmark som dömts till sex respektive fem och ett halv års fängelse för försök till grov narkotikasmuggling från Danmark till Sverige kommer få sina straff prövade i Högsta domstolen (HD). Här säger man att de båda danskarna inte var några av de stora hjärnorna bakom cannabissmugglingen, och dels är inte cannabis en tung drog!

Underbart att man tänker till någon gång även i detta land!

http://www.dn.se/nyheter/sverige/hd-provar-domar-efter-cannabistillslag

 

6 svar so far »

 1. 1

  More said,

  Pinglan! Snälla, kan du inte ändra färgen på bakgrunden, jag får ont i huvudet faktiskt. Har problem med migrän och vill verkligen inte missa dina inlägg eftersom jag tycker precis som du. Förstår att du vill ha uppmärksamhet med färgen men det är ett problem för mig, Snälla, ändra färg så jag slipper ta mig i pannan varenda gång jag är här. Jag vill verkligen läsa dina kommentarer men det blir jobbigt. Please?

 2. 2

  I dagens svenska samhällen lärs inte ut hur man skall hantera drogproblem på ett så bra sätt som möjligt. Detta för att vårt ”demokratiska”??? (Demokratur har vi i Sverige. Inte ”Demokrati”) system har bestämt att folk skall inte hantera droger på ett annat sätt än genom att få bort det och all statlig propaganda (utbildning) lär ut detta till folk, vilket innebär att fel sorts metod används för att hjälpa de som verkligen behöver det. När ett samhälle har låst in sig på en (vidrig och uppenbart falsk) vision om ett drogfritt samhälle läggs alltså resurser på att uppnå detta målet och gör folk sämre förberedda på att uppnå ett troligtvis mer viktigare mål: att hjälpa de som har problem med missbruk. Även om lite av resurserna läggs på exempelvis rehabilitering innebär det fortfarande en relativ försämring mot vad ett helhjärtat satsande på skademinskning innebär. Utöver detta saknar vi även en kultur för ansvarsfullt droganvändande, vilket också följer ifrån folks vilja att endast hantera alla problem med droger genom att få de att försvinna.

 3. 3

  Enl. media så skulle ”Trestad 2” satsningen innebära bla. att våra sk. ”folkvalda” skulle sprida ”information” om bla. Cannabis.

  Troligtvis så blot väl detta i form av samma gamla desinformation som de alltid har matat oss med.

  Många gånger så envisas våra ”folkvalda” med att hänvisa till den ”Svenska forskning” som skulle finnas inom detta område.
  Faktum är att det inte finns någon som helst forskning som har bedrivits i Sverige om just lätta droger.
  Utan den sk. ”forskning” de hänvisar till är de teorier som N. Bejrot lade fram och som senare totalt har förkastats av en så gott som helt enig internationell forskarkår
  (bla. av: Prof. D. Nutt-University of Oxford &University of London, Melbourne University, University of Qebek, Oakland University, University of Toronto, University of Madrid, m.fl, m.fl.)

  Tyvärr så har vi andra (som många gånger sitter på sanningen) inte samma ekonomiska ressurser som de.
  Så för att få ut och sprida lite reellevat, vetenskaplig, forksningbaserad information om just Cannabis.
  Skulle jag vara tacksam om ni som läser denna kommentar tog er tid att läsa samt sprida den information pro/contra Cannabis som länkarna hänvisar till vidare.

  http://sites.google.com/site/bengtandrasida/obs

  http://sites.google.com/site/bengtandrasida/Home/internationel-info-om-cannabis

 4. 6

  ”Men nu kommer väl kossan få som hon vill. I tre provinser i Nederländerna kommer förbjuda turister att puffa från och med nästa år. Gudskelov drabbar det inte Amsterdan. Det ligger i Noord-Holland. http://www.dn.se/nyheter/varlden/turister-ska-forbjudas-besoka-cannabiskafeer Då man läser detta i DN är det så att man undrar om Maria har haft ett finger med i spelet”

  Jag vet inte vad Svensk PK-media håller på med?
  Detta är ju inget nytt.
  Denna lag, som kom till efter hårda påtryckningar från främst Belgien, började träda i kraft redan årsskiftet 2011/2012 (norra prov) 2012/2013 (södra prov.)och är därmed redan en realitet, tyvärr..

  Citat ut Danska Berlindske 15. december 2011, 20:10:

  ”Det har været en udbredt turistattraktion at rejse til Holland for at købe hash i cafeerne. Det var nemlig tilladt i Holland. Men Holland har nu udstedt et forbud mod disse turist-hashrejser, der gælder i det nye år.

  Justitsminister Ivo Opstelten siger, at det nu er slut med denne handel. Holland gjorde det lovligt at bruge marihuana og hash i 1976. I 1980 åbnede den første cafe med hash-salg. Den hed ”Mellow Yellow” opkaldt efter en sang af popmusikeren Donovan.

  Man regner med, at de 223 cafeer i Amsterdam årligt har besøg af en million kunder fra udlandet. Nu kan der kun sælges til hollændere og fremmede med opholdstilladelse i Holland.

  I byen Maastricht udtrykker borgmester Onno Hoes tilfredshed med den nye lov, fordi salget medførte kriminalitet. Den nye lov træder i kraft i maj 2012 i de sydlige provinser og i Amsterdam fra 2013″

  http://www.b.dk/nationalt/slut-med-turist-hash-i-holland

  Detta innebär INTE, som PK_media påstår, att man måste vara Holländsk medborgare för att handa röka.
  Det räcker med att man är skriven i NL och uppbär ett holländskt personnummer..


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: