Apropå rasister

Thomas Böhlmark är ansvarig för Moderaternas kommunikation i sociala medier. På lördagen kallade han socialdemokraten Nalin Pekgul för ”klappturk” på Twitter. ”Han ber om ursäkt och är väldigt ångerfull”, säger Moderaternas partisekreterare Jesper Wigardt.

Vilken jävla klant! Även om Pekgul är turk och applåderade åt ett tal som Mona Sahlin höll så tolkas nu sådana här uttryck som rasistiska, och det är för jäkligt att man utsätter just Pekgul för detta, hon är ju en av de få politiker som faktiskt har ifrågasatt att det verkar okej för ulänningar att använda vissa uttryck men rasism om en svensk uttrycker sig på samma sätt.

http://www.dn.se/nyheter/politik/moderaternas-twitter-ansvarige-kallade-pekgul-for-klappturk

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/toppmoderat-kallade-nalin-pekgul-klappturk_7449756.svd

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/bjereld-ingen-annan-pa-den-nivan-har-blamerat-sig-sa_7449854.svd

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15310371.ab

https://ejkorrekt.wordpress.com/2010/04/08/judar-trakasseras-i-malmo-extremmuslimer-ligger-bakom/

https://ejkorrekt.wordpress.com/2009/08/20/krankande-att-kalla-folk-for-rasister/

EN SD-politiker vill förbjuda islam och utvisa alla som följer muslimsk tro.  Tja, gärna för mig. Man kan gott motarbeta utövande  av kristendom, judendom, hinduism, buddism, häxkonst, whatever – men nu råkar vi ha religionsfrihet i detta land. Och även om jag tycker att man å ena sidan gott kan skippa irrläraor- enligt mig – så måste ju var och en få bli salig på SIN tro. Och det finns ju YTTERLIGARE ett problem – det finns ju en och annan blond, blåögd med svenskt namn som också är muslim, och inte är gifta med muslimer eller konverterade – till vilka länder ska man utvesa dessa?

http://www.dn.se/nyheter/politik/sd-politiker-vill-forbjuda-islam

Sverigedemokraten Sven-Erik Karlsson avgår efter uttalandet på fredagen om att alla Sveriges kommuner borde ha gäng som trakasserar somalier, precis som  i Forserum.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/kritiserad-sd-politiker-avgar

Man ska fan inte uppmuntra till trakasserier! Men om man ökar invandrangen och dessutom tillåter anhöriginvandring samtidigt som fler och fler blir arbetslösa så kommer tyvärr detta som skett i Forserum att sprida sig.

https://ejkorrekt.wordpress.com/2012/08/23/fortfarande-nagon-som-tycker-det-ar-naturligt/

Nu säger några att svenskar inte vill ta skitjobb. Falskt. Jag skulle gladeligen ha städat eller tömt sopor då jag var arbetslös – men avråddes av arbetsförmedlig och fack!  Man skulle få mindre betalt än på A-kassa, och dessutom anställdes hellre utlänningar som inte kunde få andra jobb och som därmed stannade kvar på arbetsplatserna. Tja, skulle dessa få bara de som går vidare till andra jobb så småningom så skulle de vara TVUGNA att ta dem. Sedan diskuteras mycket om hur bra det är för en arbetsplats där samma folk jobbar år ut och år in…

En minigolfbana bestående av 9 hål är del av en konstuställning i Balckpool i Strobritannien. Ett av hindren på golfbanan består av en plaststaty som föreställer Adolf Hitler iklädd en brun kostym. För att klara av hindret ska golfbollen slås in i statyn – som då reagerar med att sträcka upp högerarmen i en heil-hälsning. Samtidigt hörs en röst som upprepar det tyska ordet för nej: ”Nein”.

Efter utställningens vernissage i lördags har kritiken inte låtit vänta på sig. Den judiska organisationen The Board of Deputies of British Jews dömer ut konstverket som ”smaklöst”.

– Jag är bestört över att galleriet nedlåter sig att visa upp ett sådant här föremål. I min mening har det inget som helst konstnärligt värde. Hitler är ingen man skojar om, han låg bakom mord på miljoner människor, säger Michael Samuels.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15308854.ab

Själv undrar jag – vad FÅR man allt ifrån???

2 svar so far »

 1. 1

  Föt det 1:a så måste jag bara påpeka att jag deffenitivt INTE äe en SD´are
  Men att jag ibland hänvisar till tex. ”Avpixlat” beror p att jag anser det vara en skylldighet att ta del av alla parters argument.

  (”Jag tycker inte om dina åsikter, men jag är beredd att gå i döden för att skydda din rätt att få lov att uttrycka dem”)

  Utan mina politiska åsikter är grundade på att jag anser att det parti som sköter landets ekonomi bäst (vilket fö. enbart skulle vara en regerings enda uppgift, lagstifting olikn. skall/bör ske på lokal nivå med beslut in koncernsus.

  Vad Sveriges invandrarpolitik beträffar så anser jag m.fl. [1] dock at denna har totalhavereat men fölr den sak skull så har jag deffenitivt inget emot våra invadrare men är kritisk till vår ”invandrarpolitik”

  Dessutom så har jag naturligtvis grundlagt en viss politisk åskådning efter alla de år som jag bodde på Christiania (numera har jag ena foten i Malmö och den andra i Köpenhamn, men mitt hjärta är fortfarande kvar inne på Christiania,

  Nå Nog Om Detta…..

  ”Detta som skett i Forserum”???
  Nå. Vad är det då som ”skett” i Forserum?
  Jo…

  ”Somalierna i den somaliska föreningen hävdar att attackerna är specifikt riktade mot dem, att det är rasism, att det pågått i flera år. Men det finns bara tre polisanmälningar; en misshandel, en skadegörelse och ett ofredande, registrerade sedan december 2011.

  Mohammed Diriye heter somaliern som var den som SVT intervjuade först av alla i tisdags. När han beskrev allt lät det som ständiga organiserade attacker. Men tittar man närmre visar det sig att det är han själv, frun och en dotter som upplevt olika saker. [2] Han säger sig fått en smäll i ansiktet vid parkering av bilen, den beslöjade frun fått höra skällsord på Coop och lika beslöjade dottern har fått stenar efter sig – men bara “ibland” samt att någon gapat “jävla neger” mot dottern. Åtminstone två av tre polisanmälningar kan kopplas till familjen. [3]

  Den somaliska föreningen ut med att deras medlemsantal sjunkit drastiskt det sista året, från 190 till ett 60-tal och majoriteten hade flyttat från Forserum. Nu menade föreningen de kvarvarande också skulle flytta. De intervjuade somalierna, som icke kunde ett ord svenska, hävdade att det låg systematiska trakasserier bakom där de höll ett lokalt gäng ansvarigt.

  En misshandel på senare tid, några rutor som krossats på föreningslokalen de tre senaste helgerna och en eller flera tonåriga somalier som jagats. Polisen har räknat alla polisanmälningar och hittat totalt tre stycken: En misshandel, en skadegörelse och ett ofredande sedan december 2011.

  -Det är allt vi har, säger polisen Håkan Lindkvist.

  Somalierna menar således på fullt allvar att tre anmälningar på senare tid är orsaken till att antalet medlemmar sjunkit det sista året.

  Eftersom det har blåsts upp till otroliga proportioner gick det över till fas 2 idag: Nässjö kommun hade presskonferens tillsammans med polisen inför media och det framkom att skattekronorna ska även läggas på eskort av 14 somaliska barnen/tonåringarna till och från skolan. Anledningen är dels att dessa vägrar gå till skolan av rädsla, dels att det råder skolplikt.

  Vidare framkom det även att gänget som pekas ut är välkända busar som består av sex-tio killar i 15-20-årsåldern och varit i fokus en längre tid, långt innan somalierna kom i fokus. Gänget har redan kostat samhället mycket pengar i form av sociala insatser men inget har hjälpt.

  Anders Karlsson (C) säger:

  -Gänget som har gjort det här dådet är känt. Vi har investerat stora pengar i det här gänget för att sådant här inte ska inträffa, men nu har det ändå hänt, säger och talar om en misshandel av en somalier som inträffade nyligen.

  Anders Karlsson vill dock inte kännas vid att gänget riktar sig speciellt mot somalier.

  -Det behöver inte alls handla om något rasistiskt dåd bara för att det är somalier som är inblandade.

  Jon Rydholm, sektionschef på Socialförvaltningen, säger:

  -I några fall har vi tidigare investerat mycket tid och energi. Både hemmaplanslösningar – alltså psykosociala behandlingsinsatser – men också institutionsvård. Det som har varit aktuellt nu är att någon av de här händelserna lett till att vi aktualiserat oro för att barn ska fara illa – både svenska och somaliska, men vi har inte inlett utredningar.

  Helen Tarenius, chef för Nässjö länscenter, arbetar med integrationsfrågor och vuxenutbildning. Hon tror inte heller på pratet om rasism:

  – Det gäng som vållat bekymmer har nu valt att göra det väldigt obehagligt för den här gruppen. Men vi vet att det också händer fler saker mot andra grupper. Det har stegrats när sommarlovet börjar ta slut och tristessen infinner sig. De här ungdomarna behöver hjälp och stöd, men också tillrättavisningar, säger Tarenius.

  Helen Tarenius berättar att det även kastats in en sten i Nässjö länscenters lokaler under sommaren.

  Det tror däremot en blandning av liberal vänstermiljöpartist med rosor på kinderna: Nathalie Johansson. Hon bor i Forserum och var tvungen att agera. Så det blev en Facebookgrupp eftersom hon vill att att de muslimska somalierna ska bo kvar.

  Saken slogs också upp stort i SVT Aktuellts 21-sändning på onsdagen där man dessutom bad integrationsminister Erik Ullenhag (FP) om ett uttalande om händelserna i Forserum, trots att han var inbjuden till studion för att prata om något helt annat, nämligen de hårt kritiserade nystartszoner som regeingen planerar att införa i ännu ett fåfångt försök att försöka få invandrare från bidragsförösrjning till arbete”

  Att sedan vissa ”politiker” fäller sådanna yttranden som tex.

  ”I min mening är det en rasistisk handling att barn med en annan pigmentskala än normens ska bli utsatta, bara på grund av den enkla faktorn. Rasismen är ett stort problem i Sverige och världen och det måste vi ta på större allvar. Kommunalrådet och socialtjänstchefen må ha rätt i att det handlar om ungdomar som har bekymmer socialt och att de därför blir förövare. Men om samhället hade tagit i med hårdhandskarna när det gäller rasism så hade de somaliska barnen i Forserum inte blivit utsatta bara på grund av sin hudfärg. Och jag tror inte att kommunalrådet och socialtjänstchefen hade agerat på det sättet om deras barn hade varit med om trakasserier med rasistiska motiv”

  Samt:
  ”En åtgärd vi behöver anta är att utbilda etniskt svenska ungdomar och föräldrar så att de kan integreras bättre i det mångkulturella samhället, på liknande sätt som vi har integrationsåtgärder för invandrare som ska integreras in i det svenska samhället. För såsom det svenska samhället är här för att stanna är även det mångkulturella samhället det, och den kombinationen är helt underbar.”

  (Ihsan Kellecioglu arbetar med barn- och ungdomsfrågor och sällar sig till den växande skaran som hävdar att det är svenskarna som måste anpassa sig till alla andra, och inte ett ord om det normala förfarandet; invandrare som anpassar sig till majoritetskulturen, vilket är kutym i resten av världen) [4]

  Gör ju inte att vårt ”fortrende” för våra ”folkvalda” sträks.

  Vad beträffar det som din blogg inleds med denna gång:

  Att Thomas Böhlmark kallade socialdemokraten Nalin Pekgul för ”klappturk” på Twitter. ”
  Så har även ”Avpixlat” en vettig analys av detta [5]

  Sedan så anser, i varje fall jag, att den ”behandling” som du, och sannolikt flera med dig. har blivit utsatta för av/hos AF & ”Facket” (LO??? Troligtvis???):

  ”Nu säger några att svenskar inte vill ta skitjobb. Falskt. Jag skulle gladeligen ha städat eller tömt sopor då jag var arbetslös – men avråddes av arbetsförmedlig och fack! Man skulle få mindre betalt än på A-kassa, och dessutom anställdes hellre utlänningar som inte kunde få andra jobb och som därmed stannade kvar på arbetsplatserna. Tja, skulle dessa få bara de som går vidare till andra jobb så småningom så skulle de vara TVUGNA att ta dem. Sedan diskuteras mycket om hur bra det är för en arbetsplats där samma folk jobbar år ut och år in.”

  Så borde detta vara att solklart fall för DO el. en likn. myndighet.
  GÖR SNARAST EN ANMÄLAN!!!!
  Du är inte den enda som har blivit utsatt för denna ”behandling”/bemötande.
  Om man kan få en större summa kontanter när man enbart har frågat vad ett kockyrke (eller en kockutbilding) innebär och får till svar att en kock bör smaka på den mat som denne tillagat, även om denna skulle innehålla fläskkött, innan men severar maten till gästen.
  Så borde väl ett sådant bemötande som nu du har fått utstå kunna rendrera en viss summa kontanter.

  [1] http://meritwager.wordpress.com/

  [2] http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15296149.ab

  [3] http://avpixlat.info/2012/08/23/ministerstyre-ullenhag-lagger-sig-i-harvan-i-forserum/#more-32202

  Samt:

  http://avpixlat.info/2012/08/22/somalierna-i-forserum-en-overdriven-harva/#disqus_thread

  [4] http://avpixlat.info/2012/08/24/svenska-ungdomar-maste-integreras-i-mangkulturen/#more-32345

  [5] http://avpixlat.info/2012/08/26/twitterstorm-i-ett-vattenglas-nalin-pekgul-kallad-klappturk/#more-32450

 2. 2

  […] pratar jag inte ens om en seriöst menad artikel som i ovan fall av misandri utan om moderater som skvallrade på Twitter och hänvisade till titeln på ett videoklipp på […]


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: