Feministers manshat är det ingen som reagerar emot

Karin Petterson skriver en debattartikel i Aftonbladet som ett svar på My Vingrens artikel om hur feminister blir hotade.

http://www.aftonbladet.se/ledare/article15407417.ab

http://www.aftonbladet.se/debatt/article15401216.ab

Givetvis är det inte okej att folk kallar andra för hora, fitta , feminstluder eller hotar folk till livet för att de inte tycker som du gör. Men feminister är inte de enda som blir hotade och får otrevliga ord kastade i ansiktet på sig eller som svar i sina boggar. 

Per Ström som driver bloggen Gensusnytt och Pelle Billing som driver Jämställdhet 2.0 får också ta hot och skit.  Folk som håller på fel fotbollslag, arbetar med djurförsök eller jagar älg hotas också. För politiker och poliser är dödshot vardagsmat.

http://www.pellebilling.se/blogg/

http://genusnytt.wordpress.com/2012/09/08/hat-mot-feminister-hotar-demokratin/

Så varför tar inte Karin Pettersson och My Vingren upp feministernas hat mot de som ifrågasätter feminster. Den egna erfarenheten jag har av dem är att det är fel att raka armhålorna. Är det inte viktigare att kämpa för likabehandlig i samhället oavsett hur vi är som människor och kön? Är det inte viktigare att ge våldtagna kvinnor upprättelse och att varken män eller kvinnor ska behöva vara rädda då de går ut? Är det inte viktigare att även män får rätt till vårdnad om barn?

Viktigare att kämpa för rösträtt och slöjförbud då. Nu säger väl någon att slöjan är ett fritt val för många kvinnnor. Jamen, fine, det kanske är ett fritt val att gå naken på stan, att ha högklackade skor eller kostym mitt i smällheta sommaren också – eller?  Kan det vara så att jag VÄLJER att måla naglarna eller raka mig under armarna för att JAG tycker om det?! (Jo då , Pinglan rakar sig, för den som undrar.)

Åter andra säger att kvinnor dödas för att de är kvinnor. Det är sant, men de som dödar är psykiskt sjuka idioter som råkar vara heterosexuella. Det är inget man kan straffa alla heterosexuella vita män för. Lika lite som man kan straffa alla vita för att några höll svarta som slavar och för att det finns idioter till rasister än idag. Sorry, kollektiv bestraffning är fel. Det är därför jag inte räknar mig som rasist.

Men det verkar vara okej att straffa kollektivt enligt vissa feminister. Denna bloggerska http://ingenmanskvinna.bloggplatsen.se/2012/09/08/8598211-ledare-aftonbladet/ skriver att ”Det är inte så konstigt att man som kvinna drabbas av ett förakt och ett avståndstagande för män och inte beror det på feminismen, utan det beror enbart på männen”.  Samtidigt Så raljerar hon över de män som känner sig förtryckta som grupp: ”De flesta män som kommenterar tycks också tro att feminismens grund enbart handlar om kvinnoförtryck som består av våld och hot. Just där ser man bristen på insikt och den rena okunskapen. Män som, istället för att ta till sig av det kvinnor berättar eller se med öppna ögon hur verkligheten faktiskt är, tar åt sig som grupp och blir en enfaldig sörja av gnällande små pojkar.”

 Liksom jag bloggar hon anonymt.  Hoppas att inte någon hotar henne, men nog skulle det vara skönt att även läsa i de vanliga PK-medierna över de gånger män förtrycks. 

Exempel på detta är:

 Pedofilparanoia –  knappt några män jobbar inom förskole- och dagisjobb.
Mannen betalar alltid – man förväntar det
Männen räddas sist  – kvinnor och barn först.

Det talas aldrig om hur kalsongreklamerna skulle få män att känna sig otillräckliga, men att underklädsreklamer för kvinnor är fy skam. Det får kvinnor ätstörnignar av, men män kommer aldrig att må dåligt av att se hur den persfekte mannen förvätas vara.

Kivnnor är duktiga på att kommentera hur andra ser ut och hur de är – även då det gäller män.

Det är fortfarande män som tvingas ut i krig.

Så säg inte att det vara är kvinnor som utsätts för sexism, men det är bara då kvinnor diskrimineras som det talas om det.

Precis som många andra feminster så hävdar även Karin Petterson att hotet mot feminismen är ett hot mot demokratin och yttrandefriheten.  Jag skulle snarare säga att att det är de åsikter som går emot det som staten vill att vi ska tycka och tänka som stryps. Att jag bloggar anonymt är till exempel ett tecken på det.  Självklart ska inte feminister hotas.  Men som sagt, de är inte de enda och för många med vissa åsikter finns det ÄNNU mindre skydd  att hämta.

Är inte DET ett hot mot demokratin?

8 svar so far »

 1. 2

  […] ingenmanskvinna, Nya Genusnytt, Göran Pettersson,  Nyhetstidningen, PappaRättsGruppen, Pinglans Tankar, Venus Kuriren, Verklighetens folk & Who Dares Wins. Media: Aftonbladet, 2,  SvD & 2. […]

 2. 3

  Asp said,

  Bra inlägg, Pinglan. Jag kan ju tillägga att Bris uppskattar att en tredjedel av alla sexuella övergrepp mot barn utförs av kvinnor, en tredjedel av män och den resterande tredjedelen av andra barn. Fördomarna som sprids om att näst intill alla män är potentiella pedofiler är minst sagt upprörande.

 3. 4

  Joe Black said,

  Det är oacceptabelt att skriva mordhot till andra människor. Ingen, oavsett kön/ålder/hudfärg/sexualitet/religiös åskådning, ska behöva bli utsatt för hot och riktigt vidriga kränkningar.

  Dock så är många av personer som säger sig bli påstådda för hot och kränkningar lika goda kålsupare. Många av dessa är själv lika hårda och kränkande i kommentarer mot oliktänkande.
  De använder sig även mycket mer än gärna av härskartekniker (fast de på samma gång inte är sena att anklaga sina meningsmotståndare för att använda sig av sådana så fort argumenten tryter). Det vanligaste är att försöka skratta bort och förlöjliga sina “motdebattörer”. Folk som sysslar med sådant gör det oftast för att de inte kan svara, men däremot kan de då skratta i syfte att försöka ge sken av att meningsmotståndarna är efterblivna och under deras värdighet vilket de tror sig komma undan med via fördelen att ha tolkningsföreträdet. Jag har sett det beteendet hos många idioter genom åren (både hos högerfolk och extremvänster). De hånskrattar, raljerar och är oförskämda mot alla som inte tycker som de själva och skulle någon komma med ett sakligt motargument eller en besvärlig fråga reagar de ofta upprört över-oförskämt, ibland även börja gråta överdrivet.

 4. 6

  noboytoy said,

  Jag är en väl påläst feminist och jag måste säga att jag inte har en aning om vad för slags feminism du talar om? Påstår du att vi fokuserar på rakade/orakade armhålor snarare än kvinnors lägre löner, slavhandeln med kvinnors och barns kroppar inom trafficking och prostitution, sexualbrott/incestbrott, sexualiseringen av kvinnor och barn i den manliga porren/reklamen eller fullt delat ansvarstagande mellan föräldrar och kvinnors mänskliga rättigheter som inte efterlevs någonstans i världen? Då ljuger du.

  Ingen feminist ”straffar” ALLA män, för det som gruppen män gör mot kvinnor. Tex våldtar dem, mördar dem, diskriminerar och förtrycker dem, utestänger dem från samhället, stänger in dem i hemmen och slavhandlar med kvinnors och barns kroppar.

  Detta var det fånigaste jag har hört faktiskt – inte kan du tro att feminister, som ofta är välutbildade akademiker, är så korkade att vi tror att ALLA, precis ALLA män sysslar med detta?

  Att män inte arbetar inom barnomsorgen, beror inte på någon påhittad ”pedofilparanoia”. Det beror på att dessa arbeten alltid har ansetts vara typiska kvinnojobb och barnen har alltid ansetts vara kvinnors livsuppgift. Dessutom är dessa arbeten dåligt betalda, alltså ofta ointressanta för män, pga att de är just typiska kvinnoarbeten. Feminister är tvärtom de som alltid har kämpat för pappor och pappors delaktighet i föräldrarskapet. Inte många partier, kan säga detsamma.

  Hur man sedan ens kan jämföra diskrimineringen av kvinnor, världen över som allvarligt hotar kvinnors liv, hälsa och mänskliga rättigheter med män som ”måste betala krognotan” och män som ”räddas sist”, övergår mitt förstånd..? Räddas sist från vad? Båtar? Har du några belägg för att män ”måste” betala för kvinnor och varför skulle män vara tvingade att göra det, menar du? Inga kvinnor tvingar heller män ut i krig – det är män som startar krig i världen.

  Alltså, det är helt absurt hur ni antifeministiska människor väljer att hata feminismen och kvinnorörelsen utan att ha en aning om vad ni pratar om.

  Självklart är det ett hot mot demokratin om inte halva befolkningen får göra sina röster hörda, dvs kvinnor. Det gör kvinnor enklast och utan motarbetande män, i kvinnorörelsen.

  • 7

   Pinglan said,

   Jag erkänner att jag inte är världens mest pålästa vad gäller olika inriktningar på feminsmen, men jag vet att jag INTE ställer upp på SCUM-manifestet.
   ”Ingen feminist “straffar” ALLA män, för det som gruppen män gör mot kvinnor. Tex våldtar dem, mördar dem, diskriminerar och förtrycker dem, utestänger dem från samhället, stänger in dem i hemmen och slavhandlar med kvinnors och barns kroppar”, skriver du. Men du talar själv om GRUPPEN män! Alltså tolkar jag det som att du inkluderar ALLA män i detta. Förtydliga gärna.
   Jag är själv akademiker och kvinna och har upptäckt att det finns JÄVLIGT många korkade akademiker. Jag har själv hört akademiker säga att ”vi kvinnor vet minsann vad som behöver göras, vi SER til skillnad från män” och ”män och kvinnor är bara sociala konstruktioner” i näsa mening, trots att de i förra påståendet sade att kvinnor och män är olika eftersom män inte ser vad som behöver göras till exempel i hushållet TROTS att deras fruar/flickvänner tjatar! Tror de att deras män bara är lata? Eller att deras män är machosister som gillar att ta skit?
   Jag har också hört akademiker säga att män inte får stryk av kvinnor, att kvinnor minsann inte misshandlar män! Vill du kan jag utveckla mer.
   Visst, det är kanske för få män som söker sig till dagisjobb, men de som gör det FÅR ofta inte jobb pga at de är män. Och då män söker kollas de upp MYCKET mer än kvinnor pga deras kön! På grund av vad några fåtal män gör. Tänk dig själv om man skulle neka muslimer eller någon annna grupp jobb på likartade boliner…
   ”Feminister är tvärtom de som alltid har kämpat för pappor och pappors delaktighet i föräldrarskapet. Inte många partier, kan säga detsamma.” Vilka partier är det som åsyftas? FI kontra de andra?
   Visst, det kanske är män som startar krig, men det är fanimej kvinnor som itrigerar. Kanske startar män krig för att ställa upp på sina damer? Har inga belägg för detta, denna tanke slog mig just nu…
   De flesta män vill ha fred de också, om du nu inte trodde det.
   Och självklart är det ett hot mot demokratin om både män och kvinnor tystas. Men jag tror mer på att vi bör kämpa för båda könens rättigheter i stället för att göra våra röster hörda på skilda håll. Vi bör väl snarare ta fasta på kvinnornas rättigheter i stället för att förtala män – som tyvärr är den erfarenhet JAG har gjort av feminster. Och jo, jag är kvinna själv, och jag vill fan inte tryckas ner av andra kvinnor. Vill du att jag utvecklar gör jag gärna det också.

   /Pinglan


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: