Bruden är ju mer än lovligt dum!!!

Ett år sedan – nu har Gina Dirawi råkat i blåsväder igen. Hon tipsade om en bok på sin blogg om en bok av Lasse Wilhelmssons bok  ”Är världen upp och ner”. Lasse Wilhelmson är en känd antisemit.

För ett år sedan jämförde Dirawi Israel med Hitlers Tyskand och skrev negativt om judar på sin blogg. Inlägg som togs bort. Även denna gång har hon gjrot en pudel.

Intressant  att detta verkar förlåtas snabbt. Hade det varit en sverigedemokrat som tipsat om antisemitiska böcker så hade denne inte förlåtits lika kvickt.

http://www.svd.se/kultur/gina-dirawi-i-blasvader_7695552.svd

Gina och hennes huvudmän inom melodifestivalsköret, nämligen Sveriges Television, försöker i huvudsak rättfärdiga sig – och henne – med att hon är ”naiv och ovetande” samt att hon nu har ”tagit bort inlägget för att undvika missförstånd”.

http://www.sapereaude.se/blog/?p=9331

Det är ju bara att hoppas på att tjejen är ”ung och dum” annars bör man kanske se sig om efter någon annan snygg, begåvad kvinna med invandrarbakgrund som INTE  är rasist som tar över programledarskap på SVT. Jag vill INTE att Sverige och ESC ska förknippas med  judehat!

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article15823785.ab

Denne bloggare menar dock att man inte kan läsa mycket om man bara ska läsa de författare vars åsikter man delar. http://www.mlinusson.com/blog/2012/11/24/vad-blir-det-kvar-att-lasa/ Tje, det beror väl lite på vad författarna skriver. Är det en roman som inte speglar författarens åsikter så skiter väl jag i det. Men i fallet Lasse Wilhelmson så verkar ju karln ha skrivt i klartext vad han anser. http://www.arminius.se/wilhelmson-lars-ar-varlden-upp-och-ner.html

 

En kommunist som en gång var jude och som hatar det de står för. Fine, karln har rätt att kritisera det han kommer ifrån, det gör jag hela tiden. Men jag kritiserar inte VARJE svensk!

http://www.gp.se/kulturnoje/1.1139819-gina-i-blasvader-efter-blogginlagg

http://fyrahundrasjuttiosex.blogspot.se/2012/11/har-ni-inte-fattat-nybyggare-far-vara.html

http://soldatmamma.blogspot.se/2012/11/gina-derawi-public-service-tvs-egen.html

http://kulturkrig.blogspot.se/2012/11/gina-dirawi-ar-inte-ensam.html

http://www.frojdh.se/2012/11/23/det-har-var-ju-lite-pinsamt-eller-hur/

Möjligt att Gina var naiv i detta fall, men LITE undrar jag vilka vänner hon har.  Och tyvärr så verkar hon ju inte vara SÅÅÅ himla bright heller…

13 svar so far »

 1. 1

  Men var går gränsen för vad man får läsa? Är Dostojevskij okej? Hans antisemitism är inte tydlig, men framgår i några fall i hans romaner. Hans utgivna dagböcker är däremot väldigt tydliga. Får jag tipsa om dem?

  Jag tycker att Hitlers Mein Kampf är viktig läsning och tipsar om den, är det okej eller gör det mig till nazist?

  Jag läser Bibeln med all dess galenskap, men är definitivt inte kristen.

  Poängen är att kunskap är viktig, i synnerhet för att kunna bemöta och argumentera emot dumheter. Och då måste man ta del av dumheterna först.

  Huruvida Dirawi är naiv eller dum kan jag inte bedöma, jag har aldrig träffat henne, men det är väl i så fall inget hon ska hudflängas för, eller?

  • 2

   Pinglan said,

   Om Dostojewskij är antisemitiskt i sina dagböcker skulle jag nog inte tipsa om dem. Mein Kampf – jag skulle inte okritiskt rekommendera den! Likla lite som jag skulle rekommendera Tintin i Kongo utan att upplysa folk om att det ÄR just en berättelse och inget annat. Detta betyder INTE att jag är för förbud och censur. DET tror jag inte gagnar någon, men, man behöver inte hylla skit.

   Sedan är det som du säger, man måste kanske ta del av dumheterna.

   Jag minns att jag blev förvånad över att romanen Candide av Voltaire belv SÅÅ hyllad då vi läste den på gymnasiet – i DEN romanen var man då hatisk mot judar så det förslog, som jag minns den.

  • 3

   Thomas said,

   Det är en otroligt dålig jämförelse. Dostoyevskij har i vilket fall som en literär kvalité till det han skriver. Om hans skrifter i första hand var antisemitisk propagande skulle det vara ett problem. Nu är det ju så att Lasse Wilhemsson är ganska extrem och är med i nationaldemokraterna, och på sin blogg länkar han bl.a. till en video som förnekar förintelsen, under en sektion han kallar ”historia för sanningsökare” (sådär lagom konspiratoriskt)

   http://lassewilhelmson.wordpress.com/antony-c-sutton-history-for-truth-seekers/

   • 4

    Så Dostojevskij (som hans namn skrivs på svenska) är okej pga litterära kvaliteter. Är Tintin i Kongo okej för dig, eller vem ska bedöma om de litterära kvaliteterna är tillräckliga?

    Och Mein Kampf kvarstår, är det okej att rekommendera denna, en av 1900-talets viktigaste böcker. Enligt ditt sätt att resonera om Wilhelmsson är väl den förbjuden, eller?

    Vad jag vill komma åt är att man inte kan förbjuda åsikter. Man bör heller aldrig förbjuda någon att uttrycka dem, för det är först när unkna åsikter kommer till ytan och debatteras som man kan bekämpa dem. Om jag inte tillåts läsa eller tipsa andra att läsa Wilhelmsson kan vi inte heller framgångsrikt debattera emot de verklighetsfrämmande åsikter han tycks ha. Även i denna vår lilla debatt begränsas jag ju av att inte ha läst Wilhelmsson, eftersom jag tvingas lita på andras utsagor om honom.

 2. 5

  Amatörtyckare said,

  Så konstigt att SVT som är ett statsägt mediabolag inte värnar vår grundlagsskyddade åsiktsfrihet och vår likaledes grundlagsskyddade yttrandefrihet. Istället hänvisar de till sin värdegrund. Men en värdegrund får inte bestämma vilka åsikter en medarbetare får ha eller vilka yttranden han/hon får fälla. En värdegrunden är till för att vägleda personalen i deras yrkesutövning, men det kan väl inte de korkade PK-frälsta värdegrundkramarna få in under hårrötterna om de nu har något hår och om de saknar eget hår får de själva försöka tänka ut var jag menar. En personlig blog kan väl knappast anses vara en del av personalens yrkesutövning och så länge en anställd inte är direkt fientlig mot sin arbetsgivare skall arbetsgivaren inte agera på vad som skrivs på bloggen! Vår demokrati kräver faktiskt att en persons åsikter inte i något avseende skall få avgöra vilka offentliga anställningar han/hon skall kunna få, det är det grundlagen menar med åsiktsfrihet och yttrandefrihet.

  • 6

   Thomas said,

   Tydligen har du inte studerat lagen. Yttrandefrihet kräver att man tar ansvar för det man säger. Yttrandefrihetens syfte är att tillåta fri tillgång till information, inte att man skall ha rätt att häva ur sig vilken dynga som helst. Därför finns det inskränkningar i vad som är tillåtet att säga. Förtal är straffbart. Likaså är hets mot folkgrupp straffbart. Det Lasse Willhemsson sysslar med är uppenbart hets mot folkgrupp och skyddas verkligen inte under yttrandefriheten.

  • 7

   Thomas said,

   Du förstår tydligen inte heller arbetsrätt. Låt mig förklara: Det är rent skitsnack att vår demokrati inte kräver att arbetsgivaren inte har rätt att ta hänsyn till en persons politiska åsikter. Om åsikterna påverkar förtroendet för personen i dess yrkersutövning så blir de relevanta. T.ex. skulle man mycket väl kunna besluta att inte anställa en uttalad Nazist som polis, eftersom den personens värderingar inte är förenliga med yrkesutvöningen. Nu vill inte heller tittarna behöva se någon i TV rutan som de förknippar med rasism. Eftersom SVTs uppdrag är att underhålla och tillfredställa tittarnas behov så kan det vara fullt rimligt.

   Du blandar dessutom ihop åsiktsfrihet med yttrandefrihet. Ibland så är det ok att ha vissa åsikter så länge man gör sitt jobb bra och håller käften. Men börjar man häva ur sig en massa dynga på en blogg som allmänheten kan komma åt, och som därmed INTE skall anses vara ”privat” då har man skadat sitt förtroende. I och med att hon så nära förknippas med SVT har hon också skadat sin arbetsgivare när hon uttalar sig offentigt (vilket är vad en blogg är, hur ”personlig” den är påstås vara). Samma sak kan det bli om hon uttalat sig privat och det blivit allmänt känt. Det som i slutändan är avgörande är om det på något sätt har skadat arbetsgivaren.

   Sen kan det faktiskt också vara så att arbetsgivaren har en viss värdegrund, och är man journalist/underhållare så blir det extra viktigt.

 3. 8

  Fundersam said,

  Tänk på att om SVT skall kunna ha invandrartjejer som förebilder måste de anställa unga tjejer eftersom invandrartjejers bäst före datum oftast är kort. Se på Pascalidou, nu har hon förpassats till radion. Därför är det väl inte så värst konstigt om det hoppar en eller annan groda från Ginas blog. Tänk istället som Simon Spies – allt som skrivs om en är i långa loppet lönsamt.

 4. 9

  […] Magnus Malm, Svart på vitt, Verklighetens folk,  Religionsvetenskapliga kommentarer, Pinglan, Samuelsson, Elina, Hgrensman och Soldatmamman […]

  • 10

   Pinglan said,

   Tofflan, du har SÅÅ rätt, jag läste ditt blogginlägg och jag gillade det!
   Jag håller med om att, visst, Gina får ha vilka åsikter hon vill, och – även riktat till Mikael Linusson som har skrivit inlägg här – det är helt okej att hon läser böcker, MEN hon verkar inte ha fattat vad hon läste.
   Vi gör alla misstag, men om jag läser Mein Kampf så gör jag det just för att jag VET att Hitler är hemsk och jag undrar hur han tänkte. Läser jag någon som jag inte vet vem det är och läser i själva boken att judar är skit, så nog fan undrar jag vad det är för stolle som skrivit det!
   Och jag skulle nog skriva om stollen i min blogg också i inte alltför goda ordalag.
   Att blogga ÄR inte lätt, vi skriver nog klantiga saker lite var till mans, men, att Gina mer än EN gång har skrivit konstiga saker och ändå kan ha kvar de jobb på SVT som hon har är en gåta.
   Jag menar, det FINNS en anledning att jag håller denna blogg anonym…

 5. 11

  speaker said,

  Löjligt inlägg. Säger soim jag sagt förut om man endast får läsa eller rekomendera författar vars åsikter man delar då blir det inte många kvar. Fjodor var antisemit, Strindberg var antisemit, sexist och rasist , Voltair var rasists och antismeit (det märktes bla i hans verk). Detta var böcker som vi inte bara rekommenderades utan var tvugna att läsa i skolan. Inga huvuden rullade då. Gina har egentligen inte gjort något illa i detta fall,kanske borde ha läst boken INNAN hon uttala sig dock. Men annars kan o ska man kunna rekommendera böcker med vidrigt innehåll om så bara för att få ökad förståelse

  För övrigt gjorde Gina en jämförelse hon sade inget negativt om Judar. Men du kanske läste andra inlägg.

 6. 12

  Anders said,

  Så om jag ska läsa en random bok måste jag alltså kolla upp författaren innan jag läser boken? Är det förbjudet att prova att läsa boken och bilda sig en egen uppfattning. Vem var det som sa till dig att Lasse var antisemit? Eller har du kommit på det själv?

  Även böcker från, enligt media, dåliga människor kan vara läsvärda. Och bara för att en person har en viss typ av åsikt man inte sympatiserar med kan den personen ha andra åsikter man sympatiserar med. Man bör ju inte göra samma saker mot dem som man själv anklagar dem för att göra mot andra.

  Anledningen till att jag skriver ”enligt media dåliga personen” är för att jag själv inte hade hört talas om honom innan det här och har ingen egen uppfattning om han är en bra eller dålig människa.

  Media är väl en av de sista instanser jag väljer att lita på så han får nog förbli en främmande människa för mig då jag inte läser så mycker böcker och förmodligen aldrig kommer att träffa honom.

  Vi kanske skulle ha en myndighet som kan lista alla böcker som är socialt accepterat att läsa?

  PS. Hörde ni att Pirate Bay fick pengar av en man som också hade gett pengar till SD? Pirate Bay-killarna bara MÅSTE vara rasister. Helt bergis asså.


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: