Vilket svammel!

Vi närmar oss jul – en tid många förknippar med familj och vänner. Men alla får inte bilda familj på det sätt de själva önskar eftersom dagens familjepolitik är diskriminerande. Det är politiska regler som styr vem som är eller ges möjlighet att bli förälder. RFSU menar att familjepolitiken inte kan begränsas till de som redan har barn, utan bör innefatta de som önskar bilda familj. Och här finns mycket att önska.

 Detta skriver Kristina Ljungros i Svenska dagbladet. http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/infor-jamlika-regler-for-de-som-vill-bilda-familj_7773900.svd

Hon menar att ofrivillig barnlöshet inte är ett lyxproblem utan en sjukdom som drabbar 10% av befolkningen. Och väldigt många får bekosta vården själva om de råkar tillhöra fel landsting. Ska man få assisterad befruktning är det dyrt.

Vidare skriver hon:

För att få så kallad provrörsbefruktning, IVF, i Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Norrbotten får kvinnan vara högst 37 år och det erbjuds två försök. Detta kan jämföras med Örebro där 40 år är den övre åldersgränsen och tre försök erbjuds. Och varför får partnern, en kvinna, i ett samkönat par vara högst 38 år på Gotland när mannen i ett olikkönat par får vara högst 56 år? Och den behandlade kvinnan vid insemination i ett samkönat par får vara högst 38 år, men 40 i en olikkönad relation?

I Jönköping får det samkönade paret dela på IVF-försöken, men inte några mil därifrån i landstinget i Kronoberg. Att införa jämlika regler över hela landet är enbart en fråga om prioritering och en politik som vågar agera.

Men… ursäkta? När blev homosexualitet en sjukdom? Om ofrivillig barnlöshet är en sjukdom, och man nu inte kan få barn på naturlig väg om man har sex med någon av samma kön (eller runkar i sin ensamhet) så måste ju homosexualitet vara en sjukdom enligt denna Kristina Ljungros!

Hur FAN kan denna människa ha lyckats bli förbudsordförande på RFSU?? Hon är ju homofob för bövelen!

Nu är ju inte jag av åsikten att ofrivillig barnlöshet inte är ett lyxproblem eller att barn är nån rättighet. Möjligen kan det räknas som ett funktionshinder som att vara blind eller döv. Men också där är det skillnad från landsting till landsting vilka hjälpmedel du får förskrivna- vill du ha något annat får du bekosta själv!  Men om man inte försöker bli med barn så är det inget hinder i ditt liv, tvärtom. Då spelar det ingen roll om du är fertil eller inte.

Och, som sagt barn är ingen rättighet, det finns tillräckligt med människor i världen utan att vi ska behöva framställa dem på konstgjord väg. Gör det lättare för homos, ensamstående , heteros  som vill ha barn att kunna ta hand om de barn som redan finns. Är det inte bättre att barn på rumänska barnhem får komma till homosexuella än att de ska ha biologiska barn, som ju är en naturlig omöjlighet?

Att gränsen går vid 38 för en kvinna och vid 56 för en man beror nog på att det är i övre spannet som man kan bli med barn på naturlig väg. Eller vill Kristina se kvinnor på 70 som föder barn?

Och är EGNA barn SÅÅ viktiga så fårman väl betala det själv!

Och förresten, är julen så kränkande för barnlösa så ska väl barnens dag förbjudas det också!  Fast detta med barn tycks ju vara en sådan mänsklig rättighet idag att till och med män ska ha rätt att bli gravida. Sorry, kalla mig fientlig mot avvikande sexualiteter, men detta är SJUKT! Det tror jag till och med att en och annan HBTQ-person kan instämma i.

Jag avstår gärna från både ungar och sex, men då är jag väl RIKTIGT sjuk enligt Kristina Ljungros….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: