Okej med sexköp

Snart avgör socialnämnden om Åre kommuns andra strippklubb ska få något alkoholtillstånd. I samband med diskussionerna om detta uttrycker ledamoten Göran Jämting (M) att han även tycker att det är okej med sexköp.

– Jag är inte hemskt negativ till prostitution heller egentligen. Det är ett bilateralt avtal mellan köparen och säljaren, säger han till Länstidningen, som undrar hur han ställer sig om han ser det hela ur ett maktperspektiv.

– Maktfrågan är överexponerad. I Sverige utnyttjas egentligen inte kvinnor, säger Jämting till tidningen.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/mpolitiker-sexkop-ar-helt-okej

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/sexkop-okej-tycker-moderatpolitiker_7886966.svd

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16179640.ab

http://ltz.se/nyheter/are/1.5543084-kommunpolitiker-sexkop-ar-helt-okej

http://www.expressen.se/nyheter/m-politiker-i-are-ar-for-prostitution/

Han svamlar vidare något om att det är synd om män och att många män inte kan få sex på annat sätt. Så sant, men det är väl även kvinnor som inte kan få sex på annat sätt än att köpa en tjänst.

Jag anser också att prostitution ska vara lagligt. Både män, kvinnor, köpare och säljare mår bättre om de slipper känna skam och att det är något fult och olagligt de ägnar sig åt. Om det är förbjudet att köpa sex är det väl lika förbjudet att ha sex utan att pengar är inblandade. Eller tror inte folk att människor utnyttjas om det inte är pengar med i spelet?

Okej, säger någon, men det är väl ingen som vill jobba som sexsäljare. Näha, men knulla gratis, DET vill folk. Och säg inte att det alltid handlar om kärlek, nej, i många fall skyller folk på den naturliga driften även då sexet är gratis. Jag känner själv till och med personer som tagit ut skilsmässa bara för att mannen inte varit tillräckligt bra i sängen!!

Och om det nu handlar om att folk vill sälja en tjänst och det inte finns någon hallick som tar pengarna – vad är då felet i det? Handlar det inte mycket om samhällets syn – både på de som säljer och de som köper?

Om man nu inte gör detta frivilligt utan för att få ihop pengar till hyran, droger eller kläder – ska det då vara fröbjudet att köpa bullar? Bagaren kanske hellre vill jobba som skådis eller popsångare. Ska det vara förbjudet att låna böcker? Bibliotekarien kanske använder sin lön till att köpa hasch och ecstasy. Ska det vara förbjudet att gå på lägenhetsvisningar? Mäklaren kanske vill köpa rolexklockor för sitt arvode.

De FLESTA jobb är prostitution, det är få som jobbar med sin hobby.

Det denne moderate politiker har fel i är påståendet om att kvinnor inte utnyttjas i Sverige. Fel. BÅDE kvinnor och män utnyttjas i Sverige.

Och vad gäller maktpositionen så kritiseras Sverige – av Vitryssland!

I en rapport från vitryska UD kritiseras Sverige bland annat för behandlingen av Wikileaksgrundaren Julian Assange, samt de ökande antalen manliga sexbrottsoffer.

”Tanken är att dra uppmärksamhet till brott mot mänskliga rättigheter i länder som traditionellt presenterar sig själva som utvecklade demokratier”, står det i rapporten.

Detta sagt i ett land som styrs av den auktoritäre presidenten Alexander Lukasjenko som regelbundet får kritik från väst för att hålla ofria val, censurera medier och verkställa dödsstraff.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16181317.ab

 

Annonser

2 svar so far »

 1. 1

  Per Andersson said,

  ”Jag köpte min kärlek för pengar,
  för mig var ej annan att få,
  sjung vackert, I skorrande strängar,
  sjung vackert om kärlek ändå.

  Den drömmen, som aldrig besannats,
  som dröm var den vacker att få,
  för den, som ur Eden förbannats,
  är Eden ett Eden ändå.”

  Gustaf Fröding

 2. 2

  Wunder said,

  Håller med. Brott i samband med sexköp skall handla om andra saker än sex. Misshandel är misshandel. Människorov är människorov. Utnyttjande av minderårig är utnyttjande av minderårig. Sex är inget brott i sig. Och att kalla all sex med 14-åring för våldtäkt är bara larvigt. Tror någon att alla åttonde och niondeklassare avhåller sig från sex? Fel! 20% har sexdebut innan de fyllt 15. Att sedan gränsen är 18 i USA visar ju bara att de är moraliskt efterblivna.


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: