Hur tror ni att ungdomar knarkar, egentligen?

Tydligen använder allt fler och allt yngre ungdomar droger. Trots att vi har västvärldens hårdaste drogpolitik i detta land.

Och nu har tydligen några snilleblixtar kommit på HUR ungdomarna knarkar!

1. Cannabis. Den drog som ungdomarna använder mest i dag är cannabis. Hasch och marijuana utgör 99 procent, och användningen ökar hela tiden. Nätdrogen ”spice” är också på uppgång.

Men var glada då att ungdomarna inte super sig fulla eller tar heroin. Om de nu måste berusa sig för att stå ut med denna värld som dumma vuxna har satt dem till.

2.Undanskymt. Många av de ungdomar som använder droger gör det i lite undanskymda parker, dit det är enkelt att ta sig. Vanligt är också att träffas på exempelvis dagis efter stängning.

Jamen, de röker väl inte på mitt framför föräldrarna eller polisen. De är väl inte dumma, heller! Men vaddå träffas på dagis efter stängning? Är det 6-åringarna som röker på?

3. I skolan. En tydlig trend är att ungdomarna röker på under skoltid. Gäng går i väg tillsammans på raster, till exempel, eller efter skolan.

Precis som det var då jag var ung alltså. Själv puffade jag inte, men man hörde om att det såldes på skolgårdar.

4.Kvällspromenad. Bland de unga som röker cannabis regelbundet är det vanligt att gå ut på en promenad på kvällen och röka, ”för att kunna sova bättre”.

Ytterligare ett tecken på att dagens unga inte mår så bra. På detta sätt lär även många vuxna röka på.

5. Cigaretter. 96 procent av dem som blivit ertappade med att röka cannabis röker även cigaretter. Polisen tipsar därför föräldrar att vara extra uppmärksamma.

Haha, min mamma körde alltid med att om man börjar med cannabis så röker man cigg, så hon var överlycklig över att varken jag eller mina syskon rökte!

http://www.metro.se/nyheter/sa-knarkar-svenska-ungdomar/EVHmbh!LQgPLrCqxmqTQ/

För femte året i rad har man genomfört Operation Gåsen. Denna gång var man ute anonymt och spanade unter namnet Tysta Gåsen. Går man ut i media håller sig ungarna borta.

http://www.metro.se/nyheter/polisen-fler-unga-an-nagonsin-tar-droger/EVHmbh!krgyklGxc/

Men man kan fråga sig varför just cannabis. Varför inte satsa lika mycket på ungdomsfylla, alkohol som drog är klart farligare. Polisen säger också att om de hade resurser skulle de jobba med detta konstant!

Hjälp! Varför åker inte dessa snutar till Amsterdam och kollar upp hur fördummade holländarna är? Jo, för att de inte törs. De skulle bli alldeles chockade över hur många som klarar av att bruka hasch och marijuana.  SJÄLVKLART ska inte 13-åringar hålla på, men de ska inte supa eller röka tobak heller!

Men man förfasar sig över att de som gör knarkaffärer får sänkta straff. http://www.metro.se/nyheter/knarkhandlare-fick-sankt-straff/Hdzmbh!I7rxx6pg9TG@@gHQYbad1w/

Nej, öppna coffeeshops även här! Då kanske jag skulle ha ett liv en fredagskväll i stället för att sitta och blogga en massa strunt…

Annonser

1 Response so far »

 1. 1

  Britsh Nedical Journal [1], [2], har nyligen publiderat en klassificering av de olika driogernas skadeverkningar.
  Denna påvisar bla. att alkohol tillsammans med heroim är de mest skadliga emmdans cannabis är den minst skadliga så väl socilalt som medicinskt.

  Denna undersökning har GB´s parlament tagit till sig och utifrån dessa rön debatterar nu GB´s parlanet en legalisering av Cannabis.

  Dessutom så röstade flera stater i USA, dvs. de som ännu inte har legaliserat bruk av ”medicinsk marijuana,” om en legalisering i dessa stater den 6´e Nov.

  [1] http://bmjopen.bmj.com/content/2/4/e000774.full

  [2] http://neurobonkers.com/2012/08/06/the-largest-ever-study-in-to-drug-harms-places-alcohol-in-the-top-four/ov

  Det inte Cannabis som är en inkörsport’
  Utan det är en helt vansinnig lagstiftning som likställer de lätta drogerna med de tunga, och därigenom tvingar in den som vill röka lite ”jazztobak” in i en miljö där tunga droger. vålt och kriminalitet frodas.
  Samtidgt som att många säljare i denna miljö gärna ser att kunden går över till en drog som är mer beroendeframkallande.
  (Detta tjänar även staten på genom de slantar som behandlingen av de som har fastnat i träsket av tunga droger och/eller alkohol generarar)

  STOP HUNTING US. IT´s ONLY a PLANT 🙂


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: