I ena fallet får du inte sälja din kropp, i andra fallet skattefinasieras det

Nu vill en majoritet i Statens medicinsk-etiska råd tillåta surrogatmammor. Detta skulle vara en hjälp för ofribilligt barnlösa.  Och i många länder är altruistiska surrogatmödraskap tillåtna. Förslag som läggs fram är att surrogatmamman ska vara nära släkt så att barnet får kontakt med den biologiska mamman (varför gäller inte samma sak vid spermadonation, där verkar det mer eller mindre vara så att man kan knalla in på spermabanken i Danmark och säga att man vill ha en unge – extra roligt att få en mulatt om ”pappan” hemma är vit – inte smartare att adoptera då, kanske) och att inga pengar ska vara inblandade.
Men hur tänker man här? Tror ni inte att till exempel en syster kan förväntas ställa upp för ofrivilligt barnlösa? Hon kanske vill göra abort eller vara frivilligt barnlös eller har förlossningsskräck eller vad fan som helst! 

Någon säger säkert att svenska kvinnor nog klarar av att välja själva. Men man ska också vara medveten om att alla svenska kvinnor inte ÄR ”svenska”.

Och tro mig, ALLA familjer., även de helt etniskt svenska har sina hederskulturer! Redan idag förekommer det ju att man föder syskon för att till exempel kunna donerar njurar från det friska barnet till det sjuka. Barn ÄR verkligen en handelsvara, inte bara då de säljs sexuellt eller tvingas arbeta i u-länder. Om man nu utsätts för press av anhöriga at ställa upp på detta så måste ju psykologen vara oerhört professionell! Men man vet ju redan idag hur svensk psykvård funkar, så den tror jag inte på.

Detta förslag visar bara ytterligare på hur jävla egoistiskt det är att skaffa barn! Det verkar ju verkligen som att barn är en rättighet i det här landet!

http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/tillat-surrogatmammor-i-sverige

Att köpa sex är idag förbjudet. En kvinna som säljer sex antas inte göra det av fri vilja. Men att donera sin kropp till att föda andras barn – DET gör man tydligen frivilligt! Både det ena och det andra kan väl förekomma både frivilligt och ofrivilligt.

Och fine, jag kan köpa  att kvinnor är handelsvaror, jag kan också köpa att man helt bestämmer själv och inte ska ställa upp på vad andra vill att man ska göra eller inte. Men att i ena fallet anses vara en handelsvara och i nästa fall antas vara det fast man inte är det – DET köper jag inte!

http://www.dn.se/nyheter/sverige/rapporten-om-surrogatmodrar-satter-fart-pa-debatten

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/tillat-surrogatmodrar-i-sverige_7953418.svd

Nu har ju jag inte det problemet, jag är frivilligt barnlös, eller barnfri som en del säger. Ett av skälen är att man ju inte har ekonomisk möjlighet att skaffa barn många gånger då man är i fertil ålder. Och det handlar inte alltid om att man ska göra tusen och en saker innan man bildar familj. Jag reste aldrig jorden runt, jag gick en högskoleutbildning och hade fast jobb då jag var 35 år. Och då anser då jag iallafall att det är för sent att föda barn för första och kanske sista gången…

Och nu är det en gång så att man kan bara få barn genom att ha sex med det motsatta könet. Är det ett val att pippa med samma kön , tja , då har du gjort det valet. Är det något du är född med, ja, då har ju naturen gjort sitt för att världen inte ska bli överbefolkad…

Vilka medicinska skäl ska dessutom räknas som en rättighet till barn? Förväntas man till exempel att föda barn till utvecklingsstörda? För tro mig, en sådan här lag KOMMER att leda till att man förväntas göra både det ena och det andra. Det har ju varit uppe på diskussion att eftersom det inte är tillåtet att köpa sexuella tjänster att vårdbiträden för till exempel rörelsehindrade ska kunna runka av killarna som inte kan göra det själva! Detta hörde jag för några år sedan av en kvinna som jobbade inom detta, så hon borde ju veta… Jag menar, antingen jobbar de, och då kan de inte erbjuda sex, och sker det på frivillig basis, ja, då får de väl ta det som två kompisar eller partners utanför arbetstid…

Nej, detta handlar verkligen om brott mot barnkonventionen! Barn ska bo med sina biologiska föräldrar så länge det inte är till skada för barnet. Och det är väl inte tänkt så i detta fall direkt, om nu inte surrogatmamman har något som inte stämmer. Och surrogatmamman kanske vill behålla barnet eller av andra anledningar vill bryta avtalet, ekonomiskt eller altruististiskt.

Skattepengar ska definitivt inte läggas på detta. Inte på IVF eller livmoderstransplantation heller. Om ofrivillig barnlöshet beror på en sjukdom ska man behandla sjukdomen i stället för att sätta ytterligare barn till en överbefolkad värld på onaturliga sätt. Jag anser inte att det är en sjukdom, nämligen. Eller är till exempel homosexuelaitet en sjukdom som ska behandlas? Knappast, inte sedan 1979 iallafall. I så fall gör det lättare för alla att adoptera. Gamla, homosexuella, whatever! Bara barnen inte far illa för att föräldrarna dör av ålder då de är fem år eller att de får stryk i skolan för att de har två pappor.

Men det finns ändå de som absolut vill föda egna, helt obegripligt för mig, sorry! Och vi aborterar 35 000 barn om året och ändå ska vi tillåta IVF och surrogatmödrar! Tacka fan för att jag anser killar vara kåtbockar och tjejer horor i detta land!

Gillar denna kommentar från Svd speciellt:

”Så innerligt trött på detta eviga råmande om rättigheter i det här landet. Jag är man och jag har rätt att få barn också. Det är djupt kränkande att samhället inte har ordnat en medicisk lösning på detta problem! Ett tydligt tecken på en matriarkal makstruktur som söker hindra män som mig från att skaffa barn och förverkliga mig sjlälv genom detta. Det har man ju nämligen hört några gånger nu, stolta ny-mammor som inte kan få nog av att förklara för omgivningen hur de då rakt inte förstår hur de någonsin stod ut innan lille Algot-Lisa Ephraim Adehlssón Olsson ploppade ut. Innan var livet fyllt av meningslöst dravel som socialt umgänge. Men nu, nu har hon sett ljuset och umgås bara med andra barnägare. Barnlösa vänner kan hon träffa på nåder en gång per år när kalendern tillåter för hon har ju faktiskt baaaaarn.”

PRECIS så är det. Tro mig, jag är på en arbetsplats och jag har vuxit upp i en familj. Barn är fan något heligt, och har du inga är du en loser.

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/chatt-om-surrogatmoderskap_7954324.svd

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/kerstinweigl/article16331680.ab

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16327036.ab

Nu säger väl någon att det är lätt för Pinglan att snacka, hon har aldrig velat ha barn. Nej, men det finns andra drömmar hon har. Till exempel att kunna röka gräs framför tv:n en fredagskväll utan att behöva vara rädd för att grannar ska anmäla konstig lukt till polisen. Eller att kunna käka något roligt piller en kväll då hon dansar i extas för att uv-ljuset ska bli ännu intensivare och musiken suggestivare.  Visst, det finns risker med ett sådant levene, men det finns det med att vara gravid också.

Ska staten betala det också?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: