De gör helt rätt

Nellys cafe på Kungsholmen säger nej till barn. De har tröttnat på att barn springer omkring och välter möbler och till och med springer på personal som ska servera hett kaffe så att de bränner sig! http://www.metro.se/nyheter/barnforbjudna-kafeet-det-ar-inte-barnens-fel/EVHmcd!GtD6RVDlJmJ8c/

Men det är inte barnens fel. Det handlar om föräldrar som inte tar sitt ansvar. Sedan är det ju faktiskt en risk vid brand om det står 18 barnvangar i vägen!

Nu säger folk att det är åldersdiskriminering! Man bra, låt 13-åringar gå på barnförbjuden film då! Eller låt 11-åringar ha sex! Hur fan tänker de då? Hur roligt är det för ett barn att vara på ett cafe då vuxna bara fikar? DET är väl åldersdiskriminering att utsätta barn för detta som de inte är mogna för. Nu är det så att bebisar skriker. Även om det finns folk som vill ha lugn och ro eller arbeta. Ska man ta bort tysta vagnar på tåget också för att man eventuellt kan kränka en förälder ? Ty, med handen på hjärtat, det är DE som blir kränkta, INTE barnen! Och om vuxna inte vill eller kan ta hand om sina vilda femåringar på caféer – men håll er hemma då i stället för att låta era ungar störa överallt!

Men då kommer Diskrimineringsombudsmannen och säger att, nej, SÅ får man inte göra!

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/do-sager-nej-till-barnforbud-pa-kafe_7965606.svd

Men vad är problemet? Om man vill nischa sig som ett barnfritt café så måste man väl dessutom kunna få göra det? Precis som man måste kunna nischa ett café för punkare eller folk som talar franska. Take it or leve it!

Det verkar ju vara SÅÅÅ många som vill fika med sina ungar skrikandes i caféer, så varför inte starta ett café som inriktar sig på dessa människor. Precis som det finns barnvagnsbio och balettföreställningar för barnfamiljer så måste väl detta kunna vara ett alternativ. Så kan de som vill arbeta eller ha lugn och ro gå till ett barnfritt ställe.

http://www.dn.se/sthlm/barnforbud-pa-kafeer

Men ett café får tydligen inte säga nej i dörren. Det får bara nattklubbar göra. Så – ett fik får inte neka ett våldsamt fyllo att komma in?

Men å andra sidan – om man tänker efter så kan man inte vänta sig annat i ett land där barn är en rättighet…

http://www.dn.se/ledare/huvudledare/feltankt-om-rattigheter

Men tack och lov så finns det de har förnuft nog att anse att  iallfall inte 60-åringar bör skaffa barn! Fast – snart kommer väl någon och skriker om åldersdiskrimninering där också!

 

 

2 svar so far »

  1. 1

    Eva Brundin said,

    Ja, tänk en sådan fascinerande värld av möjligheter som öppnar sig med DO:s vida tolkning av åldersdiskriminering; sysslolösa pensionärer kan börja på dagis, danssugna föräldrar kan vara med och festa loss på barnens studentbaler, nyfikna tonåringar kan gå med i PRO för att vidga sina vyer- tanken svindlar!

  2. 2

    […] Vill du läsa vad andra tycker om barnfritt kan du till exempel läsa hos Arga Klara, Mie, Mymlan och Pinglan. […]


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: