Jag tröttnar på kvällstidningsjournalistik

I DN kan man läsa om hur man  ska ändra sin livsstil för att bli med barn. Tanken är god, men sedan börjar man rada upp hur man ska göra i bästa Expressen-stil.

Männen kan maxa sin fertilitet bland annat genom att äta antioxidanter och ha mycket sex http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/sa-maxar-du-din-fertilitet-som-man

Kvinnan kan maxa sin fertilitet genom att inte vänta för länge  med att bli gravida och ta folsyratabletter. http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/sa-maxar-du-din-fertilitet-som-kvinna

Men man kanske inte vill ta för mycket risker med vaccinationer och preparat – i synnerhet som en sund livsstil i övrigt lär öka risken att det ska bli barn. Och en av anledningarna till att jag själv inte ville ha barn var ju just att man många gånger inte har en trygg tillvaron nog innan man är 35. Och hur kul är det att uppfostra tonåringar som 50-åring?

Åter handlar det väl mycket om att välja sin livsstil och inse att man inte kan få allt. Och visst kan även jag tycka synd om de som faktiskt HAR en stabil tillvaro då de är 25 och det ändå inte blir smått. Men åter – gör det lättare för dessa att få adoptera!

http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/ny-livsstil-okar-chansen-att-fa-barn

Sedan kan ju även jag undra varför man i DN börjar hojta om mer sex – detta är ju snarare kvällsblaskejournalistik…

 

Annonser

1 Response so far »

 1. 1

  Jag noterade att du hade missat en händelse som du skrev häron dagen.
  Då jag inte lyckades få in min kommentar i anslutning till den artiklen så försöker jag här i stället:

  Lørdag den 5 maj er der Marijuana March i København, arrangeret af Hampepartiet og Fri Hash Bevægelsen. Vi har gået Marijuana March siden 1999, det er en international begivenhed hvor der er march i en masse store byer over hele jorden. i År er der 250 byer foruden København der er tilmeldt. Sidste år var vi 5000 deltagere og vi regner med at vi bliver flere i år, for antallet af folk der åbent kræver fri cannabis stiger år for år.
  Politikerne er så småt ved at indse dette. Et flertal i Københavns Borgerrepræsentation har for anden gang stemt for forsøg med legale cannabisbutikker i hovedstaden. Men regeringen har afvist det for anden gang, og det er på trods af at der er kommet en ny regering. Et minus ved dette forslag er at hvis det bliver til virkelighed må cannabis kun forhandles af nogle som kommunen har anerkendt. I år 2011 frigav den daværende Sundhedsminister ekstrakt af cannabis til medicinsk brug. Men det må kun forhandles af medicinalindustrien. Fra at være solgt af en type cannabisforhandlere, prøver man nu at give monopol til en anden type forhandlere. Vi mener at man også skal anerkende de nuværende cannabisforhandlere som har solgt det i over 30 år, for de har erfaringen. Det nytter ikke noget at skubbe dennne gruppe ud. Desuden er en monopolisering af salget dårligt for den sorte handel vil fortsætte hvis dette sker. Vi mener at cannabis skal frigives 100 %, det samme skal salget. Der sker også det at modstanderne, kører frem med ældgamle og forlængst tilbageviste postulater som foreksempel at man går direkte fra cannabis til heroin. Et af de nyeste postulater er blandt andet at cannabis smører hjernen ind i klister. Sådan strides det nye mod det gamle. Derfor går vi igen i år Marijuana March i København.

  (Hampepartiet & Fri Hash Bevægelsen).


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: