Ska vi ge dom rätt – i demoktratins namn?

Man ska med ”friskt humör” debattera med rasister, antifeminister, islamofober och rena tokskallar. Annars är man inte demokrat.

Så resonerar Publicistklubbens (PK) ordförande Stina Lundberg Dabrowski när hon i Expressen går till storms mot dem som inte tycker att det är deras sak att erbjuda sina mest hätska fiender några tjusiga talarstolar.

Men då menar Petter Larsson i Aftonbladet att man mormaliserar högeridéer och att detta blir en megafon för rasister!

http://www.aftonbladet.se/kultur/article16549815.ab

Journalistens chefredaktör Helena Giertta verkar vara inne på samma ”hemska” spår. http://www.journalisten.se/ledare

Hon blir ”provocerad” av dem – i det här fallet Maria Sveland – som vägrar debattera vad som helst med vem som helst. Den som gör så tror inte på ”varför vi har yttrandefrihet och demokrati”, hävdar Giertta. Man smiter undan svåra frågor, skriver Lundberg Dabrowski.

Seriösa debattörer ska alltså resonera om huruvida alla människor har samma värde, om jämställdheten gått för långt, om Förintelsen ägt rum eller om jorden kanske trots allt är platt?

Så långt Petter Larsson

Ja, frågar du mig så ska dessa debattörer göra det. Iallfall om de vill fortsätta kalla sig seriösa. Annars ger de ju dessa tokfransar rätt. Och DÅ har ju tokhögern segrat! Knappast vad vi vill se, eller hur?

Att kritisera invandringspolitk är inte rasism. Att påstå det är också snarare att bädda för de verkliga rasisterna, de som hatar folk för vilken hudfärg de har.  Men jag vill inte bli kallad för rasist för att jag hellre ser att man hjälper ÄNNU fler som har ett helvete i deras närområden i stället för att låta ett fåtal komma hit och inte få bostäder och arbete – en verklighet som drabbar många ungdomar i Sverige idag. För att inte tala om problem i vården och snart höjda pensionsåldrar.

Men i fortsättningen så debatterar vi väl bara med de som tycker likadant. Och de som tycker något annat och får ut sig det på alternativa forum kallas för näthatare och bör straffas. Demokrati kallas det.

Är det diktatur vill vill ha? Det känns ju som att vi är på väg dit  – i demokratins namn. Och sorry, men jag råkar anse att demokrati och yttrandefrihet är viktigt. Som många av våra nyanlända kan vittna om – det är inte en självklarhet överallt. Varför vill vissa då ha det så här?

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: