Här blir det inte heller några barn gjorda

Eva Franchell skriver en ledare i Aftonbladet hur ungdoamr idag inte får jobb och bostäder och därför inte skaffar barn förrän långt upp i åldrarna. ÄNTLGEN någon som besrkiver ett av mina egna huvudskäl till att jag aldrig blev mamma.

Jag växte själv upp i en småstad, i en så kallad ”bättre” familj. Där skulle man skaffa sig en bra utbildning. Sedan visade det sig att det också var ett sätt att komma ifrån småstadsmijön, en miljö som är vidrig rent ut sagt om man inte är som alla andra.

Så man skaffar sig en utbildning – och inte fan ahde jag fast jobb innan 30. Jag flyttade till Stockholm – och hur bostadssituationen är där vet ju alla. Nu är det dåliga tider, så efter 20 års fast jobb är jag troligen arbetslös om ett år igen.

Är det så det ser ut för de flesta i detta land tacka fan för at folk är fientligt inställda till invandring och att de inte föder barn! Jag har ofta sagt att jag inte vill ha barn , ty om det finns så gott om jobb i landsorten och så gott om arbete i storstäderna så kan vi ju ta in fler invandrare som flyr för sina liv från elände! Men bland invandrare råder ju ännu större arbetslöshet på grund av andra utbildningssystem i deras hemländer och att de inte kan språket och har kontakter här.

Nej att sätta barn till denna sjuka värld är ju verkligen höjden av egoism. Och ändå så har folk mage att säga att vi måste se på den åldrande befolkningen. Jamen, fine, alliansen vill ju att vi ska jobba tills vi blir 75! Hur ska DÅ ungdomarna komma in på arbetsmarknaden? Ska de gå på högskolan tills de blir 40?

Finns det så gott om gamla? Ja, då borde det ju finnas jobb i äldreomsorgen! Bara det är det inte verkar vara den bransch som varken alliansen eller de rödgröna tycks vilja satsta på, utan det sker indragningar även där.

Kanske lägga mer pengar på äldreomsorg än på dagis och skolan?

http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/evafranchell/article16658552.ab

Hursomhelst, skönt att se att jag inte är ensam om mina tankar.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: