Ropen skalla – omklädningsrum åt alla!

Södra Latins gymnasium på Södermalm i Stockholm blir det första i Sverige med ett könsneutralt omklädningsrum. Detta för de elever som varken identifierar sig som kvinnor eller män. På dörren är det en könsneutral symbol.

http://www.dn.se/sthlm/sodra-latin-far-konsneutralt-omkladningsrum

– Rummet ska vara tillgängligt för alla som vill byta om enskilt. Man kommer att få byta om en i taget, säger Marie Linde, en av flera rektorer på gymnaiset.

Men- byta om enskilt kan man väl vilja göra utan att man känner sig som ett tredje kön? Då jag hade mens hatade jag att byta om bland andra tjejer, och jag hade definitivt inte velat byta om bland killarna. Jag bytte om på toa och vägrade duscha då det begav sig.

Hur löser man det för de tjejer som har penis och de killar som har bröst då de ska duscha på Södra  Latin, förresten? Problemet måste ju finnas i synnerhet då, kan jag tänka mig.

Nej, alla borde ha sitt eget omklädningsrum och sin egen dusch. Många elever är blyga, religiösa, mobbade eller vad som helst och skulle behöva detta! Annars borde man väl snarare avsexualisera hela grejen. På ett nudistbad är det inte speciellt märkvärdigt eller sexigt att vara. Och många gånger bastar män och kvinnor tillsammans  – inget konstigt med det

Men att göra detta till någon hbtq-grej – är det inte att exkludera dessa personer ÄNNU mer. Få dem att känna sig så konstiga så att de inte kan byta om tillsammans med andra?

http://www.friatider.se/genusneutralt-omkladningsrum-pa-stockholmsgymnasium

http://store.blogg.se/2013/april/jag-vet-men-hanger-inte-med.html

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: