Äntligen tid framför tv-apparaten!

Så fick jag ÄNTLIGEN tid att se ett program som jag spelade in på grund av tidsbrist i söndags. Vilket då, undrar ni kanske. Jomen, såklart, årets upplaga av ”Inför Eurovison Song Contest. Det verkar inte vara några höjdarlåtar i år tyvärr. Men, här är vad Pinglan anser so far.

Österrike – En amerikansk sångerska som låter bara SÅÅ muzak. Det kommer inte gå bra för Österrike i år heller.

Estland – En jättesöt tjej som verkar för nervös, och även dennna låt är ett sömnpiller.Men, som sagt, hon är söt som socker och låten är på estniska, vilket är ett plus.

Slovenien – Ytterligare en amerikansk sångerska (är inte detta en europeisk festival?) med en låt som jag tycker mig ha hör förr. Äntligen lite fart på det hela, någon slags 80-90-tals disco.

Kroatien – En powerballad med etnovibbar. Stämsång som jag inte kan bestämma mig för om jag tycker att det är töntigt eller vackert.

Danmark – Många tror på vinst på denna låt, hon är till och med mer högt tippad än vad Loreen var för ett år sedan. Det kan jag förstå, låten låter som en del armeniska och bulgariska låtar har låtit genom åren. Och den har dessutom stänk av Loreen i sig. Men, tyvärr , Pinglan gillar Euphoria bättre.

Ryssland – Denna typ av fredslåtar tröttnade jag på redan då jag var unge. Men, en sak ska ryssarna ha cred för: De skickar ingar babushkor i år iallafall…

Ukraina – Sångerskan Zlata är kompis med Alla Pugatjova och jag GILLAR! Panelen på SVT dissar, och jag kan hålla med om att det är svårt att bestämma om det är uptempo eller ballad.

Nederländerna – Holland kommer gå till final för första gången sedan 2004. Anouk sjunger låten Birds som är något nytt och annorlunda i dessa sammanhang. Gör hon det bra live kan detta bli RIKTIGT vackert!

Montenegro – Rap på det egna språket tror inte Pinglan att det funkar.

Litauen – Här kommer årets skämt. Engelskan är bara SÅÅÅ dålig, och då har sångaren ädnå bott på Irland. Denna låt låter dessutom också som en cover på något annat.

Får se vad jag tänker om de övriga låtarna, det är ju 3 program till…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: