Två misslyckade bröder

Bostonbombarna var två bröder från Tjetjenien. Utan vänner och flickvänner – och rånvarande pappor! I likhet med Breivik hade de kurat framför datorn och tyckt att allt var alla andras fel. Men till skillnad från Breivik så var de inte vita kränkta män utan mulsimer som hatade krigen i Afganistan och Irak. Så då gör man hemmagjorda bomber och attackerar ett maratonlopp….

Jag håller helt med om att dessa typer snarare är samma sort som terroristen från Tranås och inte respresenterar alla världens muslimer. Men det är intressanta att man uttrycker i media att det är en förolämpning mot alla muslimer att kalla dem muslimer. Uttrycket i sig håller jag med om, det ÄR verkligen enskilda galningars verk. Men man skulle inte säga att det är en förolämpning mot alla vita män att kalla dem för vita män bara för vad Breivik gjorde.

ABB var också en ensam galning som satt framför datorn och författade manifest, men i hans fall så LÄGGER man skulden på ALLA ”vita kränkta män”. Det är ju bara att läsa vad Maria Sveland och Åsa Linderborg har skrivit, till exempel (sedan tror jag inte heller att dessa kvinnor är representanter för alla kvinnor åt vänsterhållet – och det är INTE okej att utsätta DEM för hot bara för att man inte delar deras åsikter).

Bara för att man är vit så betyder det inte att man tycker att det är okej att döda. Lika lite som att man skulle tycka att blod ska flyta bara för att man är muslim.

Fördomar ska ALTID bekämpas, oavsett från vilket håll de kommer. De farligaste fördomarna vi har är att tro att vi inte har några.

Kram Pinglan

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/boston-bombarna-en-ovantad-bonus_8123354.svd

2 svar so far »

 1. 1

  Om det nu verkligen är dessa två bröder som skulle vara skyldiga.
  Mycket tyder nämligen på att de inte har med saken att göra över huvud taget.

  http://peterharold.wordpress.com/2013/04/20/sondagskronikan-manga-aspekter-efter-bostondadet/#comments

 2. 2

  Hannibal said,

  skitsnack


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: