Sverige och Irland är extrema då det gäller aborter

Kristina Ljungros (RFSU) hävdar att Sverigedemokraterna genom förändrad abortlagstiftning vill inskränka kvinnans rätt till sin kropp.
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/sds-syn-pa-aborter-ar-kvinnofientlig_8131188.svd
Detta för att Jimmie Åkesson tydligen på bästa sändnngstid ha sagt saker som tyder på ovetenskapliga grunder och en konservativ familjesyn. Tydligen vill inte Jimmie Åkesson att kvinnor ska ha rätt till sina egna kroppar heller.

Men vilka politiker vill att kvinnor ska ha rätt till sina egna kroppar? Eller män heller för den delan? Vi får ju till exempel inte stoppa i oss vilka droger vi vill, så vad är det som säger att vi inte ska ta konsekvenserna då vi knullar?

Och ska vi ha rätt till våra egna kroppar – kan en man som slår en kvinna säga att han har rätt till sin egen knytnäve? Det är ju inte klokt i så fall, han skadar ju kvinnan! På samma sätt är det väl inte okej att döda livsdugliga barn.

http://fieldmarchal.blogspot.se/2013/04/manniskolivets-okrakbarhet.html
http://infallsvinkeln.com/2013/04/29/ett-liv-ar-ett-liv-ar-ett-liv/
http://hjalfred.blogspot.se/2013/04/sjukvard-bor-inte-handla-om-att-doda.html
http://fyrahundrasjuttiosex.blogspot.se/2013/04/ge-oss-en-djupare-abortdebatt.html

Idag kan vi dessutom rädda foster mycket tidigare, det finns barn som fötts i vecka 21 och klarat sig utan men, vad man vet idag. Men i Sverige får man göra abort fram till vecka 22. Varför inte göra som i resten av Europa, tillåta abort till vecka 12?
Okej, det finns de som menar att man innan vecka 12 inte kan veta att barnet är friskt! Men vafan, ska inte handikappade eller sjuka barn få leva? Kan vi döda de som inte är friska och lever goda liv idag??? Är det inte bättre att införa dödshjälp om folk plågas?
Dilemman finns såklart med svårt plågade och sjuka barn, men dessa problem har vi ju idag ändå. Det lever ju sådana barn, barn som har fötts och varit önskade. Att tillåta abort på grund av att inte ett barn är friskt, eller ännu värre, kanske inte har de anlag eller det kön som föräldrarna önskar till sin lilla acessorar – DET är fascism, det! Ibland undrar jag om det är dessa vänstermuppar snarare än högerfolk som är nazister…

Dagens abortlag stiftades 1975. Under de nästan 40 år som gått har mycket ändrats. Vi kan idag rädda barn som fötts betydligt tidigare, vi har ökad sexualkunskap och bättre tillgång till preventivmedel. Att i ett sådant läge se över lagstiftningen och anpassa efter de medicinska framsteg som skett kan inte anses kontroversiellt.
Det är viktigt att arbeta preventivt. Men subventionerad tillgång till preventivmedel kan aldrig ensamt få ner aborttalen. Så länge abort endast presenteras som kvinnans rätt till sin kropp och ett ingrepp utan komplikationer riskerar vi ett samhälle där abort, av vissa, också jämställs med ett preventivmedel. Vad som behövs är en nyanserad bild av vad en abort innebär och ett erkännande av det etiska dilemma som existerar. En moderniserad lagstiftning är ett steg i denna riktning.

Abortfrågan är inte lätt, det medger jag. Och detta är ett område där etik och moral skiljer sig åt för mig. Moraliskt kan jag tycka att om man inte skyddar sig och avnädner abort som ett prevemtivmedel – då är det fel att göra det och man respekterar inte livet. Abort är med andra ord moraliskt fel då. Men om en kvinna blir våldtagen så ska hon givetvis kunna få abort. Då har ju inte kvinnan planerat sex eller att bli med barn, hon har inte gjort något moraliskt fel. Men konsekvensen blir det samma – man hindrar ett pågående liv att utvecklas. Så där är det ett etiskt dilemma.
Och precis som fallet är med droger – kvinnor kommer att begå abort, därför är det viktigt att reducera skador och dödsfall. Av samma skäl som droger bör vara legala så bör aborter vara det.

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/sverige-ar-extremt-nar-det-galler-aborter_8133638.svd

Undantag från andra EU-länder är Irland och Polen. Irland, vars abortregler är strängast i Europa, föreslår att abort ska tillåtas om moderns liv är i fara – även vid risk för självmord. Så alltid något.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: