Varför griper dom inte uppviglarna?

Bråken i Husby har fåt ringar på vattnet, nu bråkas det i varenda förort. Upprinnelsen var att polisen dödade en 69-årig man. Det var inte rätt gjort, men polisen handlade i nödvärn. Mannen hade machete på sig. Och för den som inte vet – hotas du med en machete döms inte heller du om du lyckas döda den som hotar dig. Ja, såvida det inte skulle vara en polis som hotar med att döda dig då, men så går det knappast till.
Min stora undran inför detta är snarare varför man inte haffar de som är hjärnorna bakom bråken. De man tagit i dagsläget tycks man ju veta vilka det är, de har brottsligt förflutet sedan tidigare. En förklaring är att bråken skulle bli värre – ty då skulle polisen anklagas för rasism! Hade det varit arbetslösa högerextremister som inte heller har något hopp i detta land om att få komma in i samhället hade man inte varit lika försiktig med att gripa folk. Och oavsett om det är invandrare eller nazister som bär sig åt såhär så ska det fan inte få fortsätta!
http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/evafranchell/article16826571.ab
På något konstigt sätt känns det som att det är okej att några invandrarkillar sätter skräck i resten av Sveriges invandrare, det är ju de som bor i dessa drabbade förorter. Plus att både invandrare och svenskar har rasism att frukta från både högerextremister och missnöjda invandrare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: