Var kommer barnkonventionen in?

Några miljöpartister vill inte straffa missbrukare av droger. De menar att det inte är genom att straffa missbrukare som vi får ett narkotikafritt samhälle. http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/kriminalisera-droger-inte-missbrukare_8194804.svd
I 25 år har det varit förbjudet att använda narkotika i Sverige. Fram till dess var det endast innehavet och försäljningen som var olagligt. Under tiden som gått sedan 1988 har straffet skärpts och polisinsatserna ökat. Enorma skattepengar går till att sätta dit missbrukare istället för att hjälpa missbrukare till ett drogfritt liv eller att arbeta förebyggande. Modellen har varit att genom hårda straff och hårda nypor avskräcka, inte minst unga, från att knarka.

Men folk drogar inte mindre för det. I stället för att straffa bör man förebygga och vårda.

Men eftersom vi bor i Sverige så menar andra på att det inte är humanism att släppa droger fria. Missbrukaren är inte kriminaliserad, utan det är droganvändningen som är det, menar man. Men – vad menar man då? Jag fattar inte. Om jag begår en kriminell handling, som att använda illegala droger, så är jag väl kriminell enligt lag? Förklara gärna för en som är förvirrad, tack!

Det är oklart vad miljöpartisterna avser när de refererar till ”missbrukaren”. Menar de enbart den som är kliniskt beroende och inte kan sluta använda droger ? (till exempel opiatinjicerare). Eller menar de också sådana som inte vill sluta använda droger; det vill säga så kallade ”rekreationsknarkare”? En undersökning i Gävle denna påsk – med analyser av avloppsvatten – konkluderade att cirka 1 200 Gävlebor hade använt cannabis under påskhelgen. Är dessa ”missbrukare med stort behov av vård”, eller kan denna grupp förbli ”kriminaliserad” ?
Detta enligt de som svarar på det miljöpartisterna säger.
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/att-slappa-knark-fritt-ar-inte-humanism_8215214.svd
Men snälla! Antingen är man väl missbrukare, och då är man sjuk. Eller så tar man en drog i rekreationssyfte, utan att skada någon – och hur kan det då vara illegalt at bestämma över sin egen kropp?

Sedan börjar man svamla om barnkonventionen, som säger att barn ska skyddas mot droger och droganvändning.
Men fine, skippa alkoholen också då! Barn ska inte dricka alkohol eller behöva se fulla vuxna, enligt samma resonemang.
Och om jag kan köpa cannabis på systemet så kan jag få en garanti för att den är kravodlad, hoppas jag, precis som att jag hoppas att det inte är barn som framställer vinet jag handlar där.
Att hänvisa till barnkonventionen styrker snarare mina argument till att jag vill ha droger legala eller avkrimninaliserade.
DN pumpar också på i sann PK-anda om hur hemskt det skulle vara om cannabis blir legalt. Och jag undrar fortfarande om folk i Nederländerna är mer psykotiska än andra. Vad man inte skriver i svenska artiklar är att de som får psykoser av att röka på REDAN HAR anlag för schizofreni eller psykotiska tillstånd, vilket bara är utgör en liten bråkdel av befolkningen. Dessa individer bör undvika alla psykoaktiva droger, INKLUSIVE ALKOHOL. Medan cannibisbruket stadigt har ökat i samhället, har antalet fall av schizofreni/psykoser hållit sig på en stabil nivå, vilket talar mot cannabis som enkild orsak till psykos.

http://blogg.tianmi.info/2013/05/20/knarkmoralisterna/
http://motpol.blogspot.se/2013/05/fast-i-det-gamla.html
http://christianengstrom.wordpress.com/2013/05/22/mer-an-tva-fel-nar-dn-diskuterar-narkotikapolitik/
http://www.dn.se/ledare/tva-fel-blir-inte-ett-ratt

Nog för att JAG kan vara förvirrad, men då man läser i våra tidningar saker där folk inte ens verkar ha reflekterat- nä, konstigt ÄR det

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: